Adrian Popescu

Catălin Ivan: Statul paralel este însuși Liviu Dragnea

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a scris, pe Facebook, că șeful PSD, Liviu Dragnea, si cei din jurul său „sunt tot mai rupți de realitate”, iar PSD este „deturnat” și „târat într-o luptă cu un dușman imaginar”, pentru că „statul paralel chiar există”, iar „Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel”.

Europarlamentarul Cătălin Ivan: statul paralel este insusi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice

Cătălin Ivan a arătat în susținerea afirmațiilor sale ca “In Teleorman si acum in Romania, săracii devin tot mai săraci in timp ce afacerile lui Vâlcov si Dragnea prospera”, iar “afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Băsescu fix in anul 2009 când PSD era in lupta electorala directa cu acesta spune multe despre agenda ascunsa a actualului lider social democrat”.

Redăm integral postare europarlamentarului PSD, Cătălin Ivan:

“Am vazut rezolutia partidului din care fac parte si, ca orice membru de partid, am citit-o cu tristete si dezamagire. Liviu Dragnea si cei din jurul sau sunt tot mai rupti de realitate. PSD este deturnat cu buna stiinta de la scopul sau real, de partid de stanga, si este tarat intr-o lupta cu un dusman imaginar, un rau general care vine de undeva, din afara dar si din tara, de la servicii, de la multinationale, de la banci, de la ambasade, de oriunde mai putin de la conducerea partidului. Membrii de partid trebuie sa fie convinsi ca, desi nu este clar cu cine si pentru ce lupta, miza este uriasa, iar generatiile viitoare le vor fi recunoscatoare.

In realitate, statul paralel chiar exista si este usor de identificat. Nu cred insa ca Liviu Dragnea cere PSD-ului sa lupte cu el din moment ce tocmai Liviu Dragnea este exponentul cel mai notoriu al acestui stat paralel. Vorbim de acei cativa politicieni si functionari publici, extrem de bogati, lucratori toata viata lor la stat, membri ai unor retele transpartinice de tip mafiot menite sa fure miliarde de euro din banii publici, sa treaca dupa bunul plac proprietati ale statului in domeniul privat, in proprietatea lor.

Romania a fost saracita de multe miliarde de euro in doar cativa ani de zile. Afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Basescu fix in anul 2009 cand PSD era in lupta electorala directa cu acesta spun multe despre agenda ascunsa a actualului lider social democrat.

Da, exista statul paralel. Numai ca statul paralel este insusi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice, si care mimeaza, cu destul talent, grija pentru saraci.

In Teleorman si acum in Romania, saracii devin tot mai saraci in timp ce afacerile lui Valcov si Dragnea prospera.
Cum ar fi ca membrii PSD sa decida sa lupte cu adevarat impotriva statului paralel? Unde se va mai ascunde atunci Liviu Dragnea?”

Cătălin Ivan: Plecarea lui Sorin Moisa este o pierdere imensa pentru stanga romaneasca si europeana

Același Cătălin Ivan comentează plecarea lui Sorin Moisa din partid, generată de rezoluția PSD cu statul paralel: “Plecarea lui Sorin Moisa este o pierdere imensa pentru stanga romaneasca si europeana.

Un partid sanatos, democratic, atasat real valorilor de stanga si valorilor europene, nu ar da un Sorin Moisa nici pe o suta de Liviu Dragnea.

…PSD nu mai este insa ce a fost la un moment dat si este tot mai departe de ce ar fi putut sa devina.”

Europarlamentarul Sorin Moisa și-a dat demisia din PSD

Europarlamentarul Sorin Moisa, care a negociat acordul comercial dintre UE si CETA, a scris sambata pe Facebook ca isi da demisia din PSD, pentru ca sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat reflexele din anii national-comunismului, iar inadecvarea si incompetenta sunt transformate in pretext de falsa mandrie nationala.

Acesta a mai scris ca isi va da demisia si din Grupul S&D, pentru ca, in ultimii ani, multe partide din grup s-au mutat spre o stanga radicala, cu care nu mai are afinitati.

Acesta a scris si despre cazul TelDrum, ca, desi i s-ar dovedi nevinovatia lui Liviu Dragnea la finalul procesului, pozitia acestuia in fruntea partidului si a Parlamentului a devenit nesustenabila oriunde in lumea civilizata, iar asocierea OLAF-DNA este devastatoare si face ridicola teoria complotului “statului paralel si ilegitim”.

Citește aici postarea integrală a lui Sorin Moisa


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Catălin Ivan: Statul paralel este însuși Liviu Dragnea

 1. B.T.

  Dacă dl Ivan ar fi avut fler la alegerea partidului în care să se înscrie, nu ne-ar mai vinde acum gogoașa cu „PSD nu mai este insa ce a fost la un moment dat…”. Vă înșelați profund dle europarlamentar: PSD este ce-a fost dintotdeauna. Acum e doar o schimbare de nuanță, o acutizare publică a unor trăsături scrise în gena partidului. La fel cum vă înșelați în privința dlui Sebastian Moisa: nu e nici o pierdere, din perspectiva PSD ori a stângii (?!?!) românești. E un semn a ceea ce va urma: nu oricine ajunge să negocieze acorduri transatlantice. În locul lui Dragnea, n-aș trimite așa repede confirmarea pentru vacanța de Crăciun și-aș avea pregătită după ușă o valiză cu un pulovăr, izmene, ceva săpun, țigări și (de ce nu?) pastă și periuță de dinți.

  Reply
  • Dumitru

   Pai a avut fler, ca a fost ales. Daca se ducea la PNL acuma ii ardea buza in opozitie. Pe de alta parte, au si indivizi precum Catalin Ivan utilitatea lor. Iti arata ca e presiune mare pe PSD. Sau se pregateste un atac mare si a primit ordin sa plece ca sa dea impresia de debandada, sau chiar e debandata si sobolanii parasesc nava. In orice caz, Sistemul e pus pe fapte mari. Din pacate, imi vine greu sa-l apar pe Dragnea, mai ales de cand l-a pus pe securistul de Tudose la Justitie.

   Reply
 2. laur22

  Statul paralel adica secursitii zic ca paraleli sut ailaltzi adica alesii.

  Bine ma.

  Paralel suntzi voi unii cu altzii si asta e bine ca daca atzi cadea la pace ar fi jale de noi.

  Da cel mai paralei suntzi voi nu noi adica cu Romania Reala.

  Reply
 3. Red

  Când bănuiești că ai de-a face cu lupi tineri, dar nu ești sigur, primul indiciu de luat în seamă e că sunt tineri. Ei (Ivan, Moisa, Ponta poate etc.) sunt noua pălărie a Măriei.
  Thank you, doctor Maior!

  Reply
 4. marcel

  Toata situatia politica si sociala pe care o traim in Romania este descrisa intr-o carte , pe care am citit-o prin anii 1980, „Putere fara glorie”. Dragnea ar avea el putere asupra multora , dar glorie nu va avea niciodata. Nebunia de a aduna averi in timpul vietii o regasim de-a lungul istoriei la multi despoti , dar cu ei au luat mai ni8mica , dar au dat de furca mostenitorilor lor ridicoli .

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *