Romania Curată

Cartel Alfa, solidar cu protestatarii, solicită retragerea OUG de modificare a codurilor penale

Sindicaliștii din Cartel Alfa solicită Guvernului să retragă Ordonanța 13/2017, care modifică Codul penal și Codul de procedură penală, se arată într-un comunicat al confederației sindicale, citat de Agerpres. Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, consideră că un astfel de proiect legislativ poate crea un precedent periculos și s-a declarat solidar cu protestele de stradă.

„Confederația Națională Sindicală „Cartel ALFA” este solidară cu mișcarea publică de protest împotriva adoptării prin Ordonanța a modificărilor la Codul Penal și Codului de Procedură Penală. Considerăm că adoptarea de urgență a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacție normală și în timp util), în ciuda reacției publice vehemente, a instituțiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică”, a declarat Bogdan Hossu, președintele Cartel Alfa.

În plus, președintele Cartel Alfa avertizează că un astfel de proiect de lege poate crea un precedent periculos. „Modul acesta de a guverna creează un precedent periculos și extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătății, legea educației, legea salarizării bugetare, legea funcționarului public, Codul economic etc.”, a adăugat Hossu.

Potrivit Ordonanței de Urgență, incriminarea penală a abuzului în serviciu se va face doar pentru prejudicii mai mari de 200.000 de lei. Ministrul Justiției Florin Iordache a declarat că se menține pragul de 200.000 de lei, dar este eliminată condiția punerii în mișcare la plângere în prealabil.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Cartel Alfa, solidar cu protestatarii, solicită retragerea OUG de modificare a codurilor penale

 1. Pinno

  Foarte bine! Sindicalisti trebuie sa intelegeti ca ABUZUL IN SERVICIU este „norma” in Romania, este ceva atat de raspandit incat s-ar scrie sute de pagini cu spete, si probabil, ca multi s-au si obisnuit cu el, suportandu-l ca facand parte din viata de la slujba!
  Abuzul se manifesta si in mediul privat (vezi tipa care a fost pusa sa toace hartia!)
  Nu mai vorbim in invatamantul privat, in special.
  Cum credeti ca fel de fel de politruci au ajuns „profesori universitari”? Prin manipularea statului de functiuni (se lucreaza cu 2 state: cel legal trimis si Min. ed. la inceputul anului univ., si cel real in care apar peste noapte pozitii pentru politruci si sicofantii lor!)

  Asa a ajuns dl deputat PNL Eugen Nicolaescu intai lector, apoi cu viteza sunetului (nu chiar a luminii, ca a mai fost si mandatul Funeriu intre timp) conf. si profesor univ., actualmente decan al Facultatii de Finante, Banci si Contabilitate… de la Dimitrie Cantemir, fieful PSD-istilor.
  Si acum PNL-istii se dau de ceasul mortii cu motiuni si gargara!

  Cred ca la fiecare tip de loc de munca in tara noastra sefii practica abuzul in serviciu, care in cele din urma inseamna incalcarea unei legi. Daca nu iau mita si/sau prejudiciu de peaste 200 mii lei, pot continua la nesfarsit, distorsionand piata muncii, avand un impact devastator asupra angajatilor care sunt astfel persecutati.

  Cu cat pozitia faptuitorului de abuz este mai inalta, cu atat coruptia este mai maligna!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *