Romania Curată

Capitala minciunilor. Pasajul de la Piața Sudului nu mai este finalizat în proporție de 80%, ci de 50%!

Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit terminate până pe 30 iunie, astfel că proiectul pentru pasajul de la Piața Sudului a fost prelungit până la 31 decembrie 2018, a informat biroul de presă al Primăriei, prin intermediul unui comunicat citat de Agerpres.

„Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a explicat că această prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut și, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiționale, pentru care fosta administrație nu a inițiat discuții. Primarul General estimează că noul termen este acoperitor și ca nu vor mai exista alte prelungiri, cel puțin în cazul Arcului de Triumf”, a informat PMB.

Astfel, lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere — Piața Sudului, finanțate prin POR 2007-2013, axa prioritară 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, reiese din comunicat.

Gabriela Firea a mai anunțat că în cursul acestei săptămâni va avea loc o ședință de lucru în care se vor analiza toate obiectivele de investiții care au termenul de finalizare depășit, astfel încât actele adiționale necesare, precum și sumele ce trebuie aprobate să fie deblocate, iar lucrările să poată avansa într-un ritm mai accelerat, a menționat PMB.

Interesant este că la începutul lunii iunie, Primăria Generală anunțase că ”gradul de finalizare al lucrărilor la Pasajul de la Piața Sudului este de 80%” și că proiectul este în grafic pentru termenul inițial de 30 iunie 2016. Reamintim că din cauza întârzierii lucrărilor, municipalitatea a pierdut finanțarea europeană pentru acest proiect de infrastructură.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Capitala minciunilor. Pasajul de la Piața Sudului nu mai este finalizat în proporție de 80%, ci de 50%!

 1. Vlad

  Stati Domne putin!! Ok, au fost intarzieri ca s-a gasit conducta aia pe sub piata… ok, scandal mare, au trebuit sa vina, sa redirectioneze… bravo. Au facut-o ingrozitor de lent, a durat un an… dar au terminat. Deci chiar daca acceptam galusca asta nesimtita, intarzierile acceptabile ar fi fost de un an. Deci logic era sa vedem un termen maxim de decembrie 2016!! Acum vad ca este decembrie 2018…. deci inca 2 ani in plus. Pe ce logica?? Pe incompetenta constructorului??? Normal ar fi ca primaria sa le ia toti banii, sa-i bage in faliment!!! Sa plateasca ei nene pierderile din bani europeni, sa plateasca ei nene pierderile pe care le au oamenii din cartierele alea prin timp pierdut, pierderile pe care le au firmele din zona aia pt ca le scade cifra de afaceri. Chestiile astea nu le mai calculeaza nimeni, dar sunt acolo…. ar trebui sa fim super duri cu ei, sa dea despagubiri de zeci de milioane de euro!! Ca exemplu pt altii. Dar Firea si-a dat arama pe fata inca de la inceput…. eu chiar aveam ceva sperante ca o sa fie mai buna decat Oprescu, adica nu-mi puteam imagina ca poate fi cineva mai slab. S-ar putea sa ma fi inselat.

  Reply
 2. OvidiuB

  Pare un caz clasic de „cazut la pace” intre politicieni si afaceristi. Se schimba „puterea”, se fac declaratii puternice despre nereguli si controale, dupa care urmeaza o perioada de „liniste”. Apoi noua putere revine si spune ca e OK, ce-a fost a fost, sa ne concentram pe viitor si pe cum facem sa rezolvam problema, in mai mult timp si pe mai multi bani desigur.

  Sper sincer ca USB sa-si aplece ochii si urechile asupra acestei probleme.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *