Romania Curată

Candidat al Consiliului Tineretului pentru Consiliul Economic şi Social

Preşedintele Consiliului Tineretului din România (CTR), Mihai Dragoş, a decis să candideze pentru Consiliul Economic şi Social. Candidaturile puteau fi depuse până marţi. Dragoş are o largă susţinere din partea unor organizaţii de tineret şi din societatea civilă.

„Consiliul Tineretului din România alături de 29 de organizații din societatea civilă susțin candidatura președintelui Consiliului Tineretului din România pentru Consiliul Economic și Social. Organizații regionale, federații naționale și până la Forumul European al Tinerilor (European Youth Forum), respectiv Organizația Mondială a Tinerilor (World Assembly of Youth) susțin prezența lui Mihai Dragoș, un tânăr cu experiență în domeniul politicilor publice de tineret în CES, o structură definită în Constituția României drept un organism consultativ pentru Parlament și Guvernul României”, se arată într-un comunicat al CTR.

„Consiliul Economic și Social trebuie revitalizat, cel puțin în privința conectării la tineri și organizații de tineret. Avem în jurul candidaturii CTR o rețea puternică și care își dorește să se asigure că activitatea CES reflectă nevoile generației noastre. Suntem dispuși să investim în acest sens și ne așteptăm să vedem deschidere atât din partea celorlalți membri CES, cât și din partea factorilor de decizie”, a afirmat Mihai Dragoş.

Pe ctr.ro găsiţi scrisorile de susţinere pentru Mihai Dragoş şi CV-ul său, raportul de activitate al organizaţiei şi raportul de activitate al delegatului.
Departamentul pentru Dialog Social din Ministerul Muncii a lansat un apel de candidaturi pentru organizațiile interesate să facă parte din CES, fără a îl promova și mediatic, pe 18 august, termenul limită fiind pe 21 august. Mai mult, procedura de selecție prevede criterii restrictive care nu corespund specificului unor organizații ale societății civile. Ca urmare a presiunii societăţii civile, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură a fost prelungit până marţi, 25 august, ora 16.

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *