Romania Curată

Când era director la CFR Călători nu putea să justifice 1,4 milioane de euro. Acum Noapteș a primit o nouă funcție în administrație

Fostul director al CFR Călători, Alexandru Noapteş, cel căruia în decembrie 2014 instanţa supremă i-a confiscat 1,4 milioane de euro, bani pe care nu i-a putut justifica, a fost numit acum câteva săptămâni director adjunct peste spaţiile verzi din Sectorul 1 al Capitalei, potrivit digi24.ro.

Alexandru Noapteș va gestiona un buget de peste 80 de milioane de euro anual. Decizia numirii sale în funcție a fost luată de Daniel Tudorache, noul primar PSD al Sectorului 1. Acesta a demis fosta conducere a Administrației Domeniului Public, iar director general a fost numit Marian Marinescu, iar director adjunct Alexandru Noapteș.

Noul şef al ADP Sector 1 a declarat în exclusivitate pentru Digi24 că va modifica organigrama instituţiei, astfel încât Alexandru Noapteş să aibă în subordine toate direcţiile importante.

„El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spaţii verzi, compartimentul auto, parcările, semnalizările rutiere şi să vedem ce-i mai dau să facă”, a declarat Marian Marinescu, director general al ADP Sector 1.

Alexandru Noapteș a intrat în atenția opiniei publice în 2009, când un ziar central a publicat facturi din care reieşea că fostul şef al CFR Călători a cheltuit 72.500 de dolari în doar trei zile, în magazine de lux din New York. Inspectorii ANI s-au autosesizat şi au descoperit că Alexandru Noapteş avea în conturi 1,4 milioane de euro pe care nu i-a putut justifica.

Instanţa Supremă a decis pe 12 decembrie 2014 confiscarea sumei.

Alexandru Noapteş este cuscrul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc. Fiica fostului şef al CFR Călători, Irina Noapteş, s-a căsătorit în septembrie 2014 cu Andrei Hrebenciuc, mai scrie digi24.ro.

.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Când era director la CFR Călători nu putea să justifice 1,4 milioane de euro. Acum Noapteș a primit o nouă funcție în administrație

  1. Comentator

    Ar trebui urmarit traseul pe care acesta l-a urmat pentru a ocupa aceasta pozitie, traseu care ar trebui desfiintat impreuna cu toate conexiunile adiacente. Este o treaba foarte grea, sistemul fiind practic corupt de sus si pana jos. Spor la treaba!

    Reply
  2. Daniela Nicolescu

    Asta da numire! imediat urmarit ‘cazul” si, mai ales, „meritele” pentru care a fost numit. Mers pana la capat, nu doar asa, vanturat prin media si apoi uitat pe post.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *