Romania Curată

CAESAR a strâns primele 17.000 de semnături pentru proiectul de lege menit să taie privilegiile parlamentarilor. SEMNEAZĂ ŞI TU!

Campania i74 a colectat primele 17.000 de semnături online pentru un Parlament pentru Cetățeni. Semnăturile au fost strânse în mai puţin de două luni de la lansare pe www.i74.ro. Fundaţia CAESAR, iniţiatoarea demersului, şi-a propus să atingă 100.000 de semnături în original, din 11 județe ale României.

Elementele pe baza cărora a fost întemeiat demersul i74 vizează activitatea parlamentarilor şi sunt: transparență (voturi la vedere, accesibile tuturor cetățenilor), seriozitate (fiecare absență nemotivată, sancționată cu 1% din salariu) și responsabilitate (decontările pe baza declarațiilor pe proprie răspundere, interzise; pentru a se deconta cheltuieli, va fi nevoie de documente justificative).

Persoanele care susțin acest proiect sunt încurajate să semneze întâi pe website-ul inițiativei www.i74.ro. Echipa i74 îi va contacta pe cei înscriși cu privire la detalii legate de centrele de colectare a semnăturilor. Conform legii, doar semnăturile în original se adaugă la totalul necesar. Semnătura virtuală vine în sprijinul proiectului pentru promovarea inițiativei și pentru a comunica celor care vor să semneze unde și cum o pot face. Cei interesaţi sunt rugaţi să dea un click pe http://www.i74.ro/contacte_locale, pentru a vedea care este cea mai apropiată localitate unde se strâng semnături.

Fundaţia caută şi voluntari. Orice cetățean român peste 18 ani poate face parte din corpul de voluntari ai inițiativei. Pentru detalii legate de voluntariat, se poate accesa pagina de web a inițiativei la adresa http://www.i74.ro/volunteer.

Pentru donaţii de orice valoare, se poate contribui la campania de crowdfunding pe platforma Indiegogo, “A Parliament for Romania’s citizens – i74!” sau direct pe website-ul i74 aici. Donaţiile sunt folosite la coordonarea voluntarilor, materiale promoționale, dezvoltare a paginii web, fotografii, clipuri video, apariții mass-media ş.a.

Mai multe informații despre campania i74 sunt disponibile pe website-ul www.i74.ro și pe pagina oficială de Facebook https://www.facebook.com/ini74/.

Mai multe amănunte despre inițiativa i74 aici.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

30 thoughts on “CAESAR a strâns primele 17.000 de semnături pentru proiectul de lege menit să taie privilegiile parlamentarilor. SEMNEAZĂ ŞI TU!

 1. rusu

  DA , semnez pentru taierea privilegiile parlamentarilor ….SPER SA SE SI REALIZEZE ACEST PROIECT ! BRAVO INITIATORILOR !

  Reply
 2. billy

  doua idei as avea si eu:
  1. O luna nu are 100 zile lucratoare astfel incat penalizarea cu 1% ar fi echivalenta cu prezenta 0 si salariul 80%. Penalizarea cu 5% ar semnifica practic ca daca lipseste nemotivat nu este platit in acea zi. In orice caz, sumele mai mari se duc pe alte cheltuieli decontate.
  2. Daca activitatea decurge pe baza de voluntariat, cu siguranta exista voluntari si pentru coordonarea voluntarilor si promovare. Adica unii vin sa lucreze voluntari si ei platesc pentru intretinerea paginii web? Prin urmare donatiile sunt mai putin importante decat voluntariatul. O idee buna ar fi sa fie implicate organizatii studentesti si eventual o transparenta a gestionarii fondurilor din donatii. Felicitari pentru initiativa!

  Reply
 3. Adi

  OK. Semnam , desi asa ceva se poate realiza doar de frica, adica daca noi, cei de rand facem „urat” in strada !! Altfel isi rad de noi si de aceste semnaturi. :-(

  Reply
 4. munteanu Tamara maria

  Vreau sa nu mai aud de privilegii la nici un fel de angajat al statului,cu atât mai puțin la parlamentari.

  Reply
 5. Terzi Petre

  Sustin cu deplina convingere si semnez pentru taierea privilegiile parlamentarilor ….SPER SA SE FACA MAI MULTA DREPTATE SI SA SE REALIZEZE ACEST PROIECT ! BRAVO INITIATORILOR !

  Reply
 6. Nelu Stiuca

  SEMNEZ , dar stiu ca e f. greu de finalizat o asemenea propunere. In acest caz BALAURUL e f. mare si are multe capete ce trebuie taiate.

  Reply
 7. IONUT

  Da sunt deacord cu aceste propuneri:
  Dar cu conditia sa se si respecte!Pentru ca de fapt clasa politica din tara noastra este o adunatura de „HOTI”

  Reply
 8. Fodor Valerina

  Consider ca numarul senatorilor si deputatilor este foarte mare pentru suprafata si numarul de locuitori ai tari noastre.Avantajele materiale,care le au sint exagerate.Multe legi au fost votate doar sa-i avantajeze pe ei.Sint de acord cu reducerea numarului de deputati si senatori.

  Reply
 9. Drobot Radu

  De acord !
  Parlamentari trebuie sa ajunga cei care doresc in adevar binele tarii si nu binele personal.

  Reply
 10. GRIGORE

  DA SINT DE ACORD DOMNII AIA 588 SA CIRCULE CU TRANSPORTUL IN COMUN ,CU TRENUL SI AVIONUL DAR NUMAI LA CLASA ECONOMIC CU PRECIZAREA CA NUMARUL DE CALATORII CU AVIONUL LIMITAT .LA CIT DE ACTIVI SINT GUVERNANTII MERITA NICI MACAR BICICLETE NU MASINI CU SOFER LA SCARA CA DIN CAUZA ASTA UNII-S GARSI PRECUM PORCII

  Reply
 11. POPESCU MIRCEA

  Semnez, de acord. Oricum privilegiul de a „fura” nepedepsit, dar mai ales privilegiile traficului de influienta si al angajarii favoritilor in posturi bine platite nu-l va anula nimeni.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *