Romania Curată

Bercea Mondial l-a băgat definitiv la pușcărie pe nașul Băsescu. Câți ani de închisoare are de executat fratele fostului președinte al României

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost condamnat defintiv, astăzi (joi), pentru trafic de influență. de către Curtea de Apel Constanța, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit mită 600.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial. Mircea Băsescu va avea de executat 4 ani de pușcărie (fără suspendare), însă scapă de plata sumelor stabilite de Tribunal.

Judecătorii au menţinut, în acelaşi dosar, decizia Tribunalului Constanţa în cazul lui Marian Căpăţână şi l-au condamnat pe acesta la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpăţână, dar şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu. În acest sens, Curtea de Apel a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni pentru obţinerea unei decizii favorabile într-un dosar al lui Bercea Mondial

Hotărârea Curții de Apel mai prevede pentru cei doi și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Mircea Băsescu și Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări realizate pe ascuns de fiul celui din urmă, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării. Mircea Băsescu a fost nașul de botez al nepoatei lui Bercea Mondial, în 2010.

„În privinţa condamnării fratelui meu nu am de făcut nici un comentariu, fiind o hotărâre definitivă a instanţei, indiferent ce cred eu. Este o hotărîre definitivă prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare, dar măcar Curtea de Apel Constanţa nu a mai reţinut obligaţii de plată din câte înţeleg”

reacția lui Traian Băsescu, pe Facebook


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Bercea Mondial l-a băgat definitiv la pușcărie pe nașul Băsescu. Câți ani de închisoare are de executat fratele fostului președinte al României

  1. cuvinte

    3-4 luni in conditii de cinci stele iar banii furati se considera cistig cinstit, justitie doar pentru catei!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *