Adrian Popescu

Baronii locali cheltuie sume enorme pe publicitatea de stat Radu Mazare aloca un milion de euro sa apara de bine la televizor

Una din marile probleme de care ne tot lovim in era post-decembrista este ca autoritatile locale cheltuie fara justificare sume mari de bani pe lucruri nefolositoare. Multe primarii din tara cumpara spatiu publicitar in presa locala, acesta fiind o forma mascata de a-i inregimenta pe ziaristi. De ce este nevoie de spatiu publicitar in ziare si televiziuni, cand evenimentele pot fi anuntate prin simple conferinte de presa?

Un exemplu clasic in acest sens este primarul din Constanta, Radu Mazare.

Plictisit, probabil, sa tot apara pe la televiziuni inconjurat de femei prin cluburile din Mamaia, edilul-petrecaret s-a gandit sa treaca la lucruri serioase, asa ca este dispus sa cheltuie aproape 4 milioane de lei pentru spatiu publicitar la televizunile din judet.

In urmatorii patru ani, Primaria Constanta va cheltui cate un milion de lei anual pentru promovarea activitatii sale la televiziuni: anunturi, spoturi informative, transmisiuni live evenimente. In acest sens, va fi angajata o agentie pe publicitate care se va ocupa atat de realizarea reportajelor, cat si de selectarea televiziunilor.

Asa cum a relatat Romania curata aici , aceasta suma se adauga celor aproape un milion de euro alocati de Primaria Constanta pentru spatiu publicitar in presa scrisa.

Si la Suceava, primarul are nevoie de spatiu publicitar

Ioan Lungu, primarul PDL al municipiului Suceava, cheltuie in 2012 aproape 100.000 euro pentru publicitate in presa locala. Este vorba de un contract atribuit firmelor Crai Nou SA (proprietarul cotidianului Crai Nou), SC Impact Media SRL Suceava (Radio Impact Suceava), B.G. Media SRL Suceava (Bucovina TV), SC Grupul de Presa Roman SRL.

Aproape in fiecare an, primarul PDL cheltuie sume asemanatoare, in schimb media suceveana publica destul de rar articole critice la adresa edilului (exemple de titluri in cotidianul Crai Nou: Primarul Ion Lungu merge pe jos la serviciu, Tur de forta pentru primarul Sucevei).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *