Adrian Popescu

Baronii locali ai USL scot de la naftalina publicitatea de stat Radu Mazare ofera 1 milion de euro pentru a cumpara bunavointa presei scrise

Critica virulenta afisata de majoritatea presei scrise fata de abuzurile noii Puteri i-a determinat pe liderii USL sa se gandesca la o metoda pentru a mai indulci tonul ziaristilor. Modelul ales este cel al fostului premier Adrian Nastase, care a investit, in perioada 2001-2004, milioane de euro in mass-media, prin publicitatea oferita de institutii publice si companii de stat.

Momentul ales este cum nu se mai poate de bun. Majoritatea presei scrise se afla de cativa ani intr-o acuta criza economica, generata in principal de scaderea accentuata a tirajelor.

Primul semnal al acestei strategii vine de la Constanta, unde primarul-petrecaret Radu Mazare pune la bataie o suma imensa.

Probabil, nemultumit ca jurnalele, cu exceptia tabloidelor, nu reflecta activitatea sa de edil, Radu Mazare ofera 4,4 milioane lei cu TVA (aproximativ 1 milion euro), pentru a cumpara publicitate in ziarele centrale si locale.

Potrivit datelor de pe SEAP, banii vor fi oferiti unei agentii de publicitate care va selecta cotidianele centrale si locale pentru a publica anunturile primarului Mazare. Contractul se va derula pe patru ani.

„Serviciul solicitat consta în activitati de achizitionare de media alb/negru si policromie, pentru publicarea anunturilor cu privire la: hotarâri de interes general, adoptate de Consiliul Local Municipal Constanta; convocatoarele sedintelor de consiliu; comunicate si stiri de presa; activitatile desfasurate de Primaria Municipiului Constanta în domeniul dezvoltarii (executie lucrari drumuri, constructii, iluminat, etc), social si cultural; programele de finantare si proiectele cu finantare europeana aflate în implementare; programe sociale de subventii pentru încalzirea locuintelor cu energie termica, electrica, GPL, gaze; alte informatii de interes public”, se arata in caietul de sarcini.

Cerintele sunt destul de generale: cotidianele nationale trebuie sa aiba un tiraj mediu difuzat pe editie de minim 40.000 exemplare, iar cele locale de minim 1000 exemplare.

Foarte interesant este ca unul din criteriile pentru alegerea ziarelor este continutul editorial, fara a se da alte explicatii.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Baronii locali ai USL scot de la naftalina publicitatea de stat Radu Mazare ofera 1 milion de euro pentru a cumpara bunavointa presei scrise

  1. NASU

    Stilul de viata a lui Radu Mazare, colorat, involburat, anormal pentru un popor civilizat si specific doar tarilor de lumea a treia de care el e atras si le frecventeaza, este reflectat si in administratia publica pe care el o pastoreste, numai ca autoritatile competente, NU-L CORECTEAZA, fie CA ACESTEA nu-si maifesta interesul fie ca inchid ochii dar nu degeaba. LA CONSTANTA se poate dezvolta sub conducerea lui MAZARE doar SAMBA si industria BORDELURILOR.

    Reply
  2. Manea Lucia Maria

    Radu Mazare este un personaj pitoresc al Constantei, dar atata vreme cat cetatenii Constantei il realeg este problema lor, nu candideaza la o functie care sa ne reprezinte national

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *