Adrian Popescu

Avocata din Caras-Severin, retinuta pentru mita

Procurorii DNA Timisoara au retinut o avocata din Caras-Severin, Maria Cerasela Nitu, sub acuzatia de luare de mita. Ea va fi dusa in fata unui judecator cu propunere de arestare preventiva.
Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii iunie, Maria Nitu i-a cerut unei persoane o suma de bani, promitandu-i ca va interveni pe langa un judecator din cadrul Judecatoriei Bozovici, pentru a-l determina sa solutioneze in mod favorabil actiunea civila exercitata de persoana respectiva, in sensul anularii unui proces-verbal de constatare si sanctionare a unei contraventii privind regimul circulatiei rutiere.
Pe 12 iulie 2011, Maria Cerasela i-a pretins aceleiasi persoane suma de 1.200 lei, din care 100 lei ar fi revenit unui martor mincinos care urma sa sustina, in fata instantei, o versiune ce ar fi favorizat-o pe clienta avocatei, iar diferenta de 1.100 lei urma sa o dea judecatorului caruia i-a fost repartizata cauza civila spre solutionare.
Ulterior, pe 9 august, Maria Nitu a primit de la persoana mentionata suma de 700 lei, in scopul de a o remite judecatorului. La aceeasi data, in prezenta avocatei, Ion Perian a primit suma de 200 de lei pentru a sustine o depozitie mincinoasa in fata instantei.
La data de 12 august 2011, invinuitul Perian Ion, in calitate de martor, a relatat instantei imprejurari nereale in legatura cu contraventia constatata de organele de politie, sustinand ca reclamanta nu s-ar face vinovata de fapta retinuta in sarcina sa de agentii constatatori. Marturia invinuitului Perian Ion a condus la admiterea plangerii contraventionale si anularea procesului-verbal de constatare de catre Judecatoria Bozovici, sustin procurorii anticoruptie.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *