Adrian Popescu

Avocat din Craiova, trimis in judecata pentru coruptie

Avocatul Bogdan David Oane din Craiova a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, fiind acuzat ca a intervenit pe langa un procuror pentru a stopa o ancheta penala.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2010, Bogdan David Oane, in calitate de avocat, ar fi pretins si primit suma de 300 euro de la un denuntator, afirmand ca are influenta asupra unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Pitesti si ca ar putea obtine o solutie favorabila denuntatorului, in sensul de a i se restitui permisul de conducere si de a nu fi trimis in judecata pentru incalcarea unor prevederi la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Procurorii mai sustin ca, ulterior, in cursul lunii martie 2011, pentru a ascunde infractiunea de coruptie pentru care fusesera initiate cercetarile, avocatul craiovean ar fi contrafacut contractul de asistenta juridica pe care l-ar fi incheiat cu denuntatorul, prin inserarea, in cuprinsul actului, a unor imprejurari necorespunzatoare adevarului si anume ca denuntatorul, in calitate de client, s-ar fi obligat sa-i plateasca sumele de 1.500 euro cu titlu de onorariu si 200 lei pentru fiecare deplasare ocazionata de serviciile de asistenta juridica.

Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Craiova.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *