Romania Curată

Avem confirmarea oficială: un român este printre victimele atentatului de la Nisa

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, în urmă cu puțin timp, că un cetățean român a murit în atentatul terorist de la Nisa în care și-au pierdut viața 84 de persoane. Reamintim că joi seara, de Ziua Națională a Franței, un șofer de origine tunisiană a intrat intrat cu camionul în mulțimea care urmărea focurile de artificii.

Inițial, o familie din Românie- tatăl, mama și copilul- a fost dată dispărută în urma atacului. Ulterior au fost identificați copilul și mama acesteia, într-un spital din Nisa, dar nu se știa nimic despre tată.

”Procedura de identificare a corpului neînsuflețit al victimei de cetățenie română, efectuată de către autoritățile franceze, s-a finalizat în urmă cu puțin timp, cu sprijinul autorităților române.

Reamintim că minorul și mama sa au fost identificați printre răniți, aflându-se internați în două spitale din Nisa. Starea lor de sănătate evoluează pozitiv.

În prezent, reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia, precum și consulul onorific la Nisa, se află alături de familia cetățeanului român decedat, acordând în continuare sprijinul necesar.

De asemenea, reprezentanții ambasadei României la Paris și ai Consulatului General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.

Ministerul Afacerilor Externe adresează sincere condoleanțe familiei îndoliate și va acorda întreaga asistență necesară în continuare”, se arată în comunicatul MAE.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *