Romania Curată

AVEM ALTERNATIVĂ LA CLASA POLITICĂ

Pe cine urâm știm cu toții. Dar cine face România curată e mult mai puțin cunoscut, într-o țară în care doar șmecherii se bagă în față. De asta am luat decizia în această săptămână să vă arătăm oamenii României curate, o mică selecție din ei, oameni care trebuie cunoscuți și urmați, în jurul cărora oamenii trebuie să se adune. România curată e în piețele unde lumea demonstrează, România curată e în diaspora, România curată e în toată țara, apărând copii, monumente, păduri și parcuri, cautând adevărul despre trecut prin arhivele comunismului și pregătind o nouă generație de administratori capabili și onești în universități din România și din străinătate.

Voi știți oameni care fac România curată? Oameni ca aceștia? I-ați întâlnit la proteste zilele astea? I-ați văzut la lucru la voi în comunitate? Atunci trimiteți-ne o poză, un link și câteva rânduri despre ei.

Aceasta este prima parte, iar Romania Curata va continua zilele următoare să prezinte oameni ce ar putea face schimbarea.

Nicușor Dan este un fost olimpic la matematică și președintele Asociației „Salvați Bucureștiul”. A proiectat și a dezvoltat Școala Normală Superioară București, al cărei director executiv a fost în perioada 2000-2006. I-a dat de mai multe ori în judecată pe Sorin Oprescu și predecesorii să la Primăria Capitalei pentru încălcarea legalității. Candidează la primăria Capitalei.nicusor dan presedinte 2

Andra Lucia Martinescu este doctorand în Politică și Relații Internaționale, la Universitatea Cambridge (Marea Britanie). De altfel, când au început protestele în România, Andra a luat primul avion spre București pentru a se alătura protestelor. „Acum nu mai putem eșua în a face ceea ce trebuie, iar reîntorcându-mă realizez că mă alătur celor ce își reclamă pe bună dreptate istoria, iar odată cu ea demnitatea individuală și colectivă”, a scris Andra Martinescu în timpul zborului.

andra martinescu 3

Mihai Dragoș este președintele Consiliul Tineretului din România,  psiholog și activist. El a scris așa săptămâna asta: ”Vrem alegeri cu respectarea termenelor deja anunțate. Vrem ca aceste alegeri să fie organizate de un Guvern curat, care să se asigure că oricine dorește, are șanse egale să se afirme în politică”.mars educatie mihai dragos

Victoria Stoiciu este specialistă în politici sociale. Este absolventă a Şcolii Europene pentru Democraţie din Cadrul Consiliului Europei. A publicat mai multe articole de specialitate. Între 2001-2006 a lucrat la Societatea Academică din România și este bursieră Transatlantic Forum on Migration and Integration (GMF).victoria-stoiciu

Mihai Bumbeș este cercetător în istoria comunismului și autorul volumului Dictionarul ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor. Volumul I: Aparatul central (1948-1989). Când nu face asta, își pune șezlongul pe scări la SRI, pe gazonul din fața palatului Victoria și unde mai are ceva de protestat. Demonstrează des, și plătește tot atâtea amenzi.protest militia spirituala mihail bumbes sri

Alexandrina Dinga este specialistă în Ecologie și coordinator al Departamentului Strategii şi Proiecte Comunitare la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, dar și membru fondator al Fundației Comunitare Iași. Este una dintre cele mai active voci care au luptat pentru replantarea teilor din Iași, tăiați de conducerea primăriei. De altfel, grupul civic „Iașul iubește teii” a obținut în cele din urmă replantarea teilor în Iași. „Trebuie să pornești de jos și să îți clădești, cu pași mici, un viitor profesional”, spunea Alexandrina Dingă în 2012, la Universitatea Al. I. Cuza Iași.iasul iubeste teii alexandrina dinga


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

55 thoughts on “AVEM ALTERNATIVĂ LA CLASA POLITICĂ

 1. Ungurianu Laurentiu

  Ii asteptam pe toti cei enumerati si pe ceilalti ce vor fi facuti cunoscuti , sa dea viata unei noi miscari al carei suflu sa mature toata clasa politica degenerata. Avem nevoie de ei, avem nevoie ca ei sa fie cunoscuti,avem nevoie ca ei sa coaguleze politica noului val.

  Reply
  • Adrian

   Și să -și asume afirmarea unor chestii aparent incorecte politic, de pildă că ar fi cazul să mai vină la butoane și altceva decât absolvenți (doar) de drept sau ASE. Cui i-a plăcut economia, foarte bine, dar să fi absolvit și o facultate din alt registru. Ia-n ASE!

   Reply
 2. Elena

  Buna seara, Fundatia CAESAR (infiintata de studenti si absolventi romani care au studiat si lucrat in afara) reprezinta o sursa bogata de astfel de tineri. CV urile lor prezentate pe site vorbesc pentru ei. Merita atentia Romaniei Curate. Mentionez ca nu fac parte din aceasta asociatie.

  Reply
 3. Bucur Maria

  L-am intalnit pe Domnul Nicusor Dan la manifestatiile „Rosia Montana” . L-am vazut mergand pe jos dinspre Tribunalul Bucuresti, cu un maldar de dosare in brate. Am fost la una din conferintele de presa in care a anuntat ce procese se castigasera in favoarea monumentelor istorice din Bucuresti. Aici am constatat care este nivelul de interes al bucurestenilor pentru ce se intampla cu orasul. Eram singura in fata dansului. Langa dansul erau cativa ziaristi, iar pe margini cateva zeci de jandarmi…. M-am bucurat ca s-a infiintat USB, desi aceasta denumire nu pare sa fie mobilizatoare.
  Cu tristete constat ca elitele unei societati nu au „priza” la majoritari…
  Tot respectul pentru Domnul Nicusor Dan si sunt convinsa ca are alaturi oameni de aceeasi calitate.

  Reply
 4. Adrian Barbulescu

  Exceptional grup de tineri valorosi. Din pacate, ceea ce constat eu este ca, nu avem oamnei care au experienta de manageri, oameni care au condus macar un office de cel putin 10 subordonati.
  Conducerea unui minister, al unui guvern presupune o anumita experienta directa de management cel putin inluarea deciziilor, planificare si project management. As vrea sa vad mai multi oameni cu experienta in coorporate business propusi pentru functii de conducee executiva. As vrea sa vad oameni care au experienta in a livra proiecte (finalizate), oameni care pot „deliver” proiecte cu bugete peste 100 mil $.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Adrian Barbulescu: atentie la ce vă doriți :) că avem destule corporate business-uri autohtone care au fost conectate la sistem și au funcționat după regulile sistemului ;)

   Reply
   • Adrian Barbulescu

    Domnule Gotiu
    Imi pare rau daca nu am fost extrem de clar. Ceea ce imi doresc sunt oameni care au demonstrat capcacitate manageriala. Nu am nici o indoiala ca tinerii de mai sus au acumulat cunostiinte sociologice/politice si alte competente care le asigura o baza excelenta pentru dezvoltare si afirmare.
    Dar as dori sa vad in posturi de conducere oameni care au dovedit capacitate manageriala administrind proiecte de valoare medie a cel putin 100 mil $. Macar as vrea sa vad persoane care au condus colective de cel putin 10 oameni.
    In lumea corporatista (nu sunt angajat al nici uneia din corporatiile care activeaza in Romania si nici in vreuna din corporatiile internationale blamate in Romania), pentru posturile de decizie se cere o experienta de cel putin 15 ani in domeniu suplimentata cu un portofloliu de proiecte finalizate. Pe scurt experienta manageriala demonstrata si verificabila.
    Domnisoara sau doamana, nu imi mai amintesc si imi cer scuze, Pavelescu avea un CV academic impresionant. Din punctul meu de vedere capacitatea manageriala a dinsei nu fusese demonstrata si din pacate a esuat. Un doctorat aduce un plus de cunostiinte in domeniu dar nu a adus suficienta experienta in managementul deciziei pentru a o ajuta sa reuseasca in pozitia sa.
    Sper ca de data aceasta am fost mai clar. SUnt convins ca tineri prezentati sunt oameni perfect calificati pentru pozitii de consiliere de expertiza, dar in opinia mea nu au experienta manageriala si decizionala necesara pentru conducerea unui colective de pest 100 de persoane si nici in a administra proiecte/bugete de milioane de dolari.

    Reply
    • Mihai Gotiu

     @ Adrian Bărbulescu; vreau să-i văd pe acei manageri care condus afaceri cu ”valoare medie” de cel puțin 100 dolari în Ro și care nu s-au ”dedulcit” la cultura organizațională de pe aici

     Reply
 5. Emil Marginean

  Mă întreb cum oare, acești tineri, ar putea fi promovați în locul corupților de astăzi ? Cum credeți că s-ar trece de rezistența îndârjită și nerușinarea politicienilor din actualele structuri politico-mafiote ?

  Reply
 6. Ing.silv.dr. Ionel LUPU

  Grupul Academic al dr.Dinu Munteanu si Asociatia Dendro-Ornamentala „ANASTASIE FATU” condusa de catre Ing.silv.dr.Ionel Lupu au colaborat foarte bine cu Platforma de Comunicare intitulata IASUL IUBESTE TEII condusa de catre Ecologa ALEXANDRINA DINGA. Alexandrina este o luptatoare pentru CORECTITUDINE SOCIALA, cu o putere de munca si o perseverenta mai rar intalnita…… Momentan se afla in S.U.A. la un instructaj privind organizarea activitatilor societatii civile…….. Prezentarea facuta Alexandrinei mai sus este absolut corecta !!!!!!!!!

  Reply
 7. George Petrineanu

  Excelent!
  E bine ca România Curata e proactiva.

  Sa nu le pretindem sa fie supraoameni. E important printre altele ca nu sint niste ,,fosti”.

  As mai mentiona doi români de mare calibru: Valeriu Nicolae si Ciprian Necula. Primul probabil nu e interesat de poliitica, el doar face.

  Reply
  • George Petrineanu

   Valeriu Nicolae, asa cum se descrie el insusi:
   Born December 1970. Romanian Roma. Worked in US, Canada, Malta, Brussels.Favorite things to do – moderating Aspen Institute’s seminars, playing basketball ( most of the times is possible to do both ) free diving. Obsessions – ghettoes, good society, anti-Gypsyism, reading.Most out of comfort zone thing I did – worked on the production of a movie ( as a producer).Best thing I did – the club in the ghetto of Ferentari visit https://www.facebook.com/ClubulDeEducatieAlternativa
   Humour -essential to keep my sanity.
   https://valeriucnicolae.wordpress.com/about/

   Ciprian Necula, sociolog este deja Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene

   Reply
 8. alex

  1. nu credeti ca e mult prea devreme pentru asemenea planuri?! Nu s-a castigat nici un razboi cu sistemul ci doar o sclipire de revolta. SISTEMUL este intact iar daca functioneaza pana la alegeri in forma actuala atunci puteti sa va luati la revedere de la „noua” clasa politica.
  2. Puteti sa aduceti si oameni reali care au simtit pe propria piele ce inseamna sa fii distrus de masinaria statului care-ti face controale si amenzi pana-ti inchizi afacrea din proprie intitiativa, sau care simt din plin cum e sa fii furat legal de catre mafia monopolului bancar sau oameni din sanatate care trebuie sa fuga din cauza saraciei lucii la care sunt supusi daca nu iau spaga!
  3. Sunt oameni in piata cu mesaje, unii chiar virali pe care nu-i intreaba nimeni nimic
  4. Sunt probleme de o urgenta majora care nu sunt abordate de nimeni precum noul sistem de impozitare ce aduce drame cumplite si o criza sociala catastrofala odata cu maririle implementate de la 1 ianuarie 2016 prin noul cod fiscal; sistemul medical este aproape de colaps din cauza plecarilor masive datorate salariilor mizere; apanova fura in continuare la pret fara opreliste; monopolul bancar este pe cai mari iar sclavii lor care au luat credite (foarte multi, chiar si dintre copii care au murit) nu le mai pot achita din cauza furturilor la care sunt supusi, DECI pe langa principiile exceptionale ale noii clase politice sunt probleme urgente care nu mai suporta nici o amanare si vad ca nici o organizatie civica nu le ridica. Toate aceste probleme pot conduce pe fondul de iritare maxima actuala la explozii sociale extrem de puternice si foarte probabil de necontrolat pana la urma.
  In afara de Mihai Bumbes si Nicusor Dan restul sunt copii care nu inteleg nimic din viata asta, cum sa se bata cu un sistem daca nici nu inteleg problemele urgente!!!

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ alex: nu știu de ce-i considerați pe ceilalți niște ”copii”; s-au aflat și în aceste zile în piață să se bată cu sistemul și nu se bat doar de azi sau de ieri cu sistemul ;)

   Reply
   • alex

    cel putin doi dintre ei s-au afisat pentru poze, unul efectiv a venit dupa intalnirea de la cotroceni sa ia pulsul; pe langa fatpul ca nu l-a bagat lumea in seama, multi nici macar nu l-au remarcat. Nu au nici un fel de experienta in viata cu sistemul impotriva caruia lupta. Vreau sa vad oameni care simt pe propria piele greutatile vietii si au iesit la protest tocmai din aceste motive pentru ca nu mai pot sa suporte cum sistemul le zdrobeste viata, nu vreau sa mai vad produse politice de laborator, am un deja-vu cu 1990

    Reply
  • Mihaela-eugenia

   …ca sa reusesti ceva ,trebuie sa dai sanse si sa ai incredere ca vei reusi.!….
   ….nimeni nu se naste nici invatat si nici cu”experiente”!…..
   … esential pt. viata este sa fie caractere frumoase, neintinate si pervertite!…
   ………….

   Reply
 9. Un Prieten

  In revista Observator Cultural exista un articol scris de dl. Dorin David, despre reforma invatamantului, care mi-a ramas de atunci in minte:

  http://www.observatorcultural.ro/*articleID_27205-articles_details.html

  Am cautat mai multe despre el si am aflat ca are o bogata activitate stiintifica, de cercetare, stagii in strainatate, etc.:

  https://scholar.google.ro/citations?user=tBujtC8AAAAJ&hl=en
  http://unitbv.academia.edu/DorinDavid

  Un scurt CV al sau se gaseste pe:
  http://cvmkr.com/FduY

  Consider ca ar fi cel mai potrivit pt. postul de ministru al Educatiei si Cercetarii!

  Reply
   • Un Prieten

    @ MIhai Gotiu
    De ce imi deturnati ideea, pentru ce? Daca urmareati linkurile ati fi vazut ca nu e Daniel David.
    Ca sa va parafrazez, Daniel David e un psiholog…

    Reply
    • Mihai Gotiu

     @ Un Prieten: oboseala… n-am mai intrat pe link-uri, i-am răspuns și lui Dorin, ghinionul meu să am doi prieteni DD… altfel, amândoi ministeriabili ;)

     Reply
   • Dorin David

    @ Un prieten
    @ MIhai Gotiu

    În principiu inițiativa este de lăudat, cu un amendament: în loc de propuneri, trebuie să fie autopropuneri, așadar asumate. Fiindcă altfel, iată, asist cu surprindere la faptul că numele meu apare în listă, fără să fiu întrebat. Nu e vorba că nu aș fi onorat că s-a gîndit cineva la mine, dar date fiind circumstanțele, respectiv anvergura presupusă (în situația puțin probabilă că o să-i pese președinelui sau premierului de aceste propuneri), nu știu dacă propunerea e de la „un prieten” sau de la „un dușman”. Consider că a fost făcută cu bună-credință, dar chiar și așa, din punctul meu de vedere tot nu e OK.
    Apoi, nu știu dacă să rîd sau să plîng. Faptul că Mihai fără să verifice consideră din start că „un prieten” a încurcat numele… sau că „un scriitor” – dacă nu ar fi nimic mai mult – nu e potrivit pentru un post de ministru?
    Oricum, vă mărturisesc că îmi declin orice intenție de a „candida” la vreo funcție, fie ea și de ministru. Dar o să-i susțin pe cei care o să o facă (pe merit) și le urez succes!

    Reply
    • Mihai Gotiu

     @ Dorin: ce să-i fac dacă Dan a rămas la Cluj… adevărul e că nu m-am dus pe link-uri, da o să am ocazia peste vreo două zile, când mai pot răsufla și eu, să văd cu ce te mai ocupi;
     altfel, cu autopropuneri nu se bagă nimeni, că toți zic ”că nu se face”; mai mult, dacă cineva propus nu vrea, nu-i niciun bai, da poate că unii, dacă văd că sunt susținuți, poate capătă încredere ;)

     Reply
     • Dorin David

      @ Mihai

      Poate ai dreptate. Să sperăm că o să-si dorească și ei să iasă în față. Eu rămin însă sceptic, dar să vedem totuși ce guvern va forma noul premier.
      Eu nu sint ministeriabil, dar mersi! Însă îmi pun la dispoziție expertiza, experiența și ideile, dacă noul ministru va dori să o consulte, invlusiv din ce am publicat pînă acum pe tema învățămintului.
      Oricum, tu ai grijă cu oboseala asta…

      Cu aceeași prietenie, Dorin

     • Mihai Gotiu

      @ Dorin: sunt mii de ministeriabili în țară, nu de Supermani avem nevoie, ci de niște oameni onești, corecți, care să fie dispuși să se implice; cât despre motivul oboselii, în curând, în librării ;)
      mihai

 10. Radu

  Cu tot respectul, chiar cunosc personal pe cineva din lista.

  Toti sunt oameni care au activat mai mult in mediul public, ONG, institutii.

  Sunt convins ca au idei bune, si intentii bune pe domeniile lor de expertiza.

  Dar taxele la buget vin de la firme, de la antreprenori care au numeroase probleme cu sistemul.

  Nu vad de unde sa aiba cei din lista experienta si empatia fata de mediul privat care contribuie la bugetele pe care le vor gestiona.

  Experienta economica sa inteleaga de ce o firma se inchide in Romania si se deschide in Bulgaria, si ce au nevoie firmele sa poata sa angajeze mai multi oameni, si astfel sa scada somajul si sa creasca taxele colectate si consumul.

  O persoana din sistem, ONG, insitutii, are experienta unui buget dat de cineva, de o entitate, care singura misiune ar fi gestionarea bugetului cu intentii bune, spre interesul majoritar ( de preferat). Dar eficientizarea si crearea de plus valoare va fi tot timpul in seama privatiilor.

  Un proverb zice ca „Drumul spre iad e pavat cu intentii bune” si eu cred ca cat se poate de adevarat.

  Cred ca puterea decizionala trebuie descentralizata pana la cel mai de jos nivel. Pentru ca oricate intentii bune ai avea, nu poti avea toate informatiile asupra celor care suporta deciziile luate. O decizie inspirata aplicata in contextul nepotrivit poate sa faca mai mult rau. Exemplul parcurilor cu bancute din sate care nu au canalizari sau apa curenta. Birocratii si politicienii fac proiecte frumoase pe hartie dar realitatea e diversa.

  Responabilitate la nivelul cel mai mic al administratiei cred ca este solutia.

  Stiu ca o sa fiu atacat si criticat, dar asta este adevarul, asa cum il vad eu.

  Numai bine

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Radu: de ce considerați că cineva care a activat în mediul ONG sau în spațiul public (fără a fi implicat într-un ONG) nu știu cum funcționează o firmă? aveți mai mare încredere în cei care au activat în firme care au dat mită? (și, din păcate, majoritatea firmelor mari, dar și multe dintre celelalte, românești sau străine, au făcut asta)

   Reply
   • Radu

    Salut Mihai, cred acest lucru deorece sunt entitati juridice diferite care functioneaza dupa criterii diferite. De asemenea codul fiscal are prevederi diferite pentru ONG-uri VS Firme.

    Cred ca e nevoie sa experimentezi ceva ca sa intelegi cum functioneaza. La fel cum cineva dintr-o firma nu stie cum functioneaza un ONG sau o institutie publica.

    O firma plateste salarii, plateste impozite pe salarii si tot felul de taxe care un ONG nu le plateste.
    Cam jumatate din valoare muncii unui angajat ajunge la stat in Romania. De unde ajunge la institutii publice ineficiente, sau mai bine zis nu ajunge unde trebuie ci sunt sifoanti pe contracte babane cu firme de partid.
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Jumatate+din+salariul+romanilor+merge+catre+stat

    Pentru ca o firma, sau un patron de firma nu stie sigur daca la sfarsit de luna o sa aiba cu ce platii salariile, pentru ca depinde de clientii sai. Intr-o institutie bugetul este stabilit si fix, indiferent de prestatia angajatiilor sau a conducerii. Guvernul stabileste bugetul, are prognoza pe venituri din taxe si impozite si stabileste cum sa imparta tortul.

    ONG-urile sunt intradevar mai dinamice, au nevoie sa se lupte pentru finantari pentru proiecte, sau sa aplice la diverse fonduri. In lumea ONG e un fel de competitie similara cu cea de pe piata, dar o data finantarea castigata, stresul a trecut.

    La o firma poate venii oricand ANAF-ul si sa gaseasca un motiv de amenda, legistlatia fiind foarte stufoasa si neclara. Reglementariile si legistaltia fiscala fluctueaza constant si creaza un mediu de instabilitate, pe care o firma trebuie sa le gestioneze pentru a evita amenzi de la ANAF sau propriri pe conturi.

    Doar recent vedem ca institutiile publice au inceput sa fie verificate, de alte institutii publice, si ca sunt numeroase cazurile in care institutii publice nu isi fac treaba sau sunt politizate (Avocatul Poporului) sau sunt folosite ca vaci de muls (Posta Romana, Tarom) sau nu isi indeplinesc indatoririle ( ISU, Primaria Sector 4, etc).

    Intr-o firma daca cineva nu isi face treaba clientii pleaca, veniturile scad, se inchide sandramaua.

    Da sunt firme care dau mita, dar sa vedem la cine dau mita, la functionari publici care sunt prost platiti si de multe ori in pozitii de putere. Nu iti dau semnatura/aprobarea/ avizul. Nu vorbesc de cele importante pentru protectia consumatorului etc. Ma refer la toate aprobariile si avizariile necesare pentru orice ai nevoie de la o institutie publica.

    Eu nu cred ca majoritatea firmelor dau mita, cum nu cred ca majoritatea politistilor sunt corupti si cum nu cred ca oricine vrea sa intre in politica are o agenda ascunsa.
    Cred ca unele firme dau mita de nevoie sau din oportunism, cred ca unii politisti sunt corupti dar majoritatea isi fac treaba.

    Intr-un final pentru ca intr-o firma esti la cheremul clientiilor, intr-o institutie se primeste bugetul prin hotarare, si fondurile se colecteaza cu forta. Daca intr-o firma (corecta si care lucreaza legal, nu contracte cu dedicatie cu statul) depinzi de zeci de clienti multumiti, intr-o institutie depinzi de o conducere centrala, de un grup de interese, clientii tai directi fiind captivi pentru ca nu au de ales.

    Nu am zis ca am incredere in cei care au activat in firme care au dat mita. Afirmatia este tendentioasa.

    Am auzit si eu de multe ori ca toti politicienii sunt corupti, si ca toti care vor sa intre in politica intra ca sa fure. Asta nu inseamna ca e adevarat. E doar perceptia oameniilor care vad doar exemplele negative la televizor, la fel si cu firmele.

    Selectia naturala a facut ca multe partide politice sa atraga oportunisti care sa ajunga in functii publice de conducere de unde sa faca abuzuri.

    Da o alternativa la clasa politica este necesara, dar una reprezentativa pentru toata societatea, nu doar e elita intelectuala cu experienta in mediul academic si spatiul public. Incearca sa suprapui profilele celor din lista pe distributia economica a populatiei tarii. Cati sunt din mediul rural, cati stiu ce e aia munca pe salariul minim, cati sunt antreprenori care au creat afaceri sa dea de lucru la altii si s-au luptat cu sistemul birocratic pe care vor sa il conduca?

    Reply
    • flesh

     Între o asociație non-profit condusă bine și o societate comercială condusă bine diferențele sunt mici. Conducerea unei instituții de stat seamănă mai mult cu conducerea unei asociații non-profit decât cu conducerea unei societăți comerciale.

     Reply
 11. Curea Nicolae

  In Romania exista o sigura problema piramida valorilor.
  Daca aceasta problema este rezolvata atunci toate celelalte sunt rezolvate deoarece oamenii capabili si profesionistii pusi in locurile potrivite stiu ce trebuie sa faca
  Din pacate modul de selectie al acestora poate fi complicat (necesita atat studii cat si experienta) si dificil si in plus va dura.
  Totusi este necesara vointa politica, sa terminam cu pilele, relatiile, neamurile, mita si incompetentii.
  Societatea, partidele, institutiile trebuie sa-si faca curatenie, daca nu vor venii altii din afara sa le faca!

  Reply
 12. constantin Novac

  Problema e ca ei își vad în continuare de treaba lor! Aici și acum e momentul sa nu cedam! Sa nu cedam!

  Reply
 13. florin

  Da, sint oameni foarte capabili si cu mare potential de reusita in pozitii de demnitate publica. Dar problema prezentului nu poate fi rezolvata de ei sau cu ei. Problema prezentului e formarea unui nou guvern. Un lucru e sigur. fara majoritate in parlament nu poti sa guvernezi. Actuala configuratie partinica a parlamentului nu permite formarea unei majoritati fara PSD, pentru ca, de fapt, UNPR e tot PSD, mai ales dupa ce s-a ales praful de „prestigiul” gen. 4* Oprea. Si PNL-ul e departe de a fi curatat de securisti (sau pui de securisti) incompetenti.
  Anticipate nu se prea pot declansa si, din cate inteleg, nici societatea civila in toata diversitatea ei nu prea vrea. Daca as fi in locul lui Iohannis, l-as chema pe Dragnea (singurul care conteaza cu adevarat in consultarile astea) si i-as cere sa-mi dea niste variante de premieri PSD. Liviu Voinea? OK, e cel mai competent (inteleg ca nu e membur PSD, dar nu conteaza, atata timp cat e sustinut de PSD). Raspunderea pentru formarea guvernului, daca trece de parlament, ii revine lui Voinea (un exemplu ipotetic) si PSD-ului. Si s-a terminat discutia.
  Oamenii astia sa-si faca partid, sa candideze la alegerile parlamentare si o sa-i votez cu mare drag. Pana atunci, defilam cu ce avem.
  Nu inteleg de ce trebuie sa-si ceara Iohannis scuze pentru invitatia/convocarea „reprezentantilor strazii” la Cotroceni. Cei care s-au dus acolo nu s-au revendicat ei insisi a fi reprezentantii si portavocea protestatarilor. In acelasi timp, eu cred ca poate sa se consulte cu oricine crede de cuviinta ca are ceva de spus. Iohannis trebuie sa-si ceara scuze pentru prestatia jalnica in legatura cu codul silvic si in problema refugiatilor. Pentru asta, nu. Decizia finala e a lui si raspunde pentru asta.

  Reply
 14. Ungurianu Laurentiu

  Este vital sa existe intre oamenii acestor liste persoane care sa-si asume initiativa formarii unei noi formatiuni politice.

  Reply
 15. POPOVICIU DORIN

  Tineri,frumosi,inteligenti, cu speranta ca stiu sa puna in practica tot ce au acumulat in scolile din occident,le doresc succes!

  Reply
 16. solidaritate pentru romania -civism, democratie directa, media

  Gabriel Ursescu, pentru problemele romanilor din diaspora.

  Reply
 17. Serban Olga

  O schimbare poate fi posibila numai daca vor aparea si alte formatiuni politice cu sanse de a sparge monopolul pe care l-au instaurat actualii. O organizare a noilor potentiali politicieni ar putea fi ajutata de retelele de socializare. Importanta este participarea la vot si directionarea optiunilor de vot doar pe citeva noi partide (multe ar disipa sansele de succes). S-a demonstrat ca mobilizarea pe retelele de socializare a fost utila. Profitati si valorificati, sunteti multi tineri, este viitorul vostru. Nu uitati ca aveti parinti care va sustin

  Reply
 18. sara

  Omul care-mi inspira incredere totala este Calin Georgescu. Sub „bagheta ” lui pot fi preluati si tinerele talente dar impreuna si cu oameni mai copti care indeplinesc anumite conditii incepand cu patriotismul si competenta.

  Reply
 19. daniela nicolescu

  Sunt un observator vigilent si din lista de nume doar Nicusor Dan imi este cunoscut pentru angajare, consecventa, pentru curajul si efortul de a se prezenta in alegeri, pentru stilul cumpatat de a dezbate subiecte arzatoare cu preopinenti agresivi. Pana la testul alegerilor toti cei care vor asuma conditia de jucator politic trebuie sa se recomande prin fapte concrete si de interes general si recunoscute de publicul larg. Parcursul domnului Nicusor Dan mi se pare exemplar. Sigur nu e singurul, dar omul si parcursul sau trebuie cunoscute si recunoscuet ca demne sa reprezinte electoratul intr-o institutie ca Parlamentul. Sa nu se sara etape! doar iesirea in piata sau teancul de diplome nu califica pe nimeni pentru o functie de demnitate publica.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *