Romania Curată

Atentat cu bombă în Germania, în apropierea unui festival muzical

O persoană a fost ucisă și alte 12 rănite, duminică seara, într-o explozie produsă într-un restaurant din orașul bavarez Ansbach, în apropierea căruia se desfășura un festival muzical cu participarea a mii de persoane, relatează Reuters. Explozia a fost calificată de autoritățile germane drept atentat, acestea luând în calcul motivația islamistă în acest caz.

Trei dintre răniți sunt în stare gravă, iar persoana care și-a pierdut viața în deflagrație este chiar cea care a produs explozia – un cetățean sirian de 27 de ani, care solicitase azil în Germania. Conform primelor informații, tânărul ar fi avut probleme psihice, fiind internat în trecut într-o clinică de psihiatrie, în urma mai multor tentative de sinucidere.

Potrivit unor surse citate de presa germană, un individ suspect care avea un rucsac a încercat să intre la un concert din orăşelul Ansbach, dar a fost oprit de forţele de ordine. După circa un minut, o explozie a avut loc la un restaurant din apropiere. Festivalul muzical în cadrul căruia se desfășura concertul fost anulat, aproximativ 2.500 de persoane fiind evacuate. Ansbach este un oraș cu 40.000 de locuitori în Bavaria, la sud-vest de Nuremberg.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *