Romania Curată

Atac în centrul Londrei. O femeie a fost ucisă și alte cinci persoane au fost rănite

Un tânăr de 19 ani a ucis o femeie și a rănit alte cinci persoane într-un atac cu cuțitul ce a avut loc miercuri noapte în centrul Londrei. Poliția nu exclude varianta unui atac terorist dar, potrivit unor surse citate de The Guardian,  sănătatea mintală a atacatorului poate fi un factor semnificativ.

Scotland Yard investighează cazul, în paralel cu ancheta deschisă de poliţie.

Poliţia metropolitană din Londra a primit un apel miercuri, la ora locală 22.33 ora locală, în care se anunţa că un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat mai multe persoane în Piaţa Russel. Poliţiştii au ajuns la faţa locului însoţiţi de serviciul de ambulanţă şi au găsit şase răniţi.

Zona în care a avut loc atacul se află în imediata apropiere a renumitului British Musem, fiind înţesată de hoteluri şi restaurante foarte căutate de turişti.

O femeie, în vârstă de 60 de ani, a murit la scurt timp după ce a primit îngrijiri medicale la fața locului, iar celelalte victime, două femei şi trei bărbăţi au fost transportate la spital.

Un individ în vârstă de 19 ani a fost arestat de minute după ce poliţia a sosit la faţa locului. Potrivit unui raport ofial, citat de jurnaliştii britanici, bărbatul a fost prins, la ora 22.39, poliţiştii folosind o armă cu şocuri electrice pentru imobilizarea sa.

„Una din posibilităţile investigate este terorismul”, se mai arată în raportul poliţiştilor.

Mark Rowley, comisar la poliţia metropolitană din Londra, specializat în combaterea terorismului, a făcut o declaraţie pentru mass-media în faţa Scotland Yard, în dimineaţa zilei de joi, în jurul orei 3.30, precizând că există „indicii care arată că sănătatea mintală este un factor semnificativ în acest caz”, fiind principala pistă pe care merg anchetatorii.

„Dar, desigur, în această etapă ar trebui să fim atenţi în ceea ce priveşte motivul şi, în consecinţă, terorismul ca o motivaţie rămâne însă o linie de anchetă”, a adăugat acesta.

„Ca o măsură de precauţie mâine (nr. joi), londonezii când se vor trezi dimineaţa vor observa prezenţa poliţiei pe străzi, inclusiv ofiţeri înarmaţi”, a avertizat Mark Rowley.

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie rămâne „sever,” al doilea cel mai ridicat nivel, ceea ce semnalează faptul că un atentat este „foarte probabil”. În urma valului recent de atacuri din alte state europene, poliţia londoneză a anunţat că va desfăşura mai mulţi ofiţeri înarmaţi pe străzile capitalei britanice.

Anterior, Rowley a avertizat că organizaţia teroristă Stat Islamic urmăreşte să radicalize persoanele vulnerabile, ce suferă de probleme psihice, cu scopul de a îi convinge să comită atacuri teroriste.

Incidentul survine la doar câteva zile după ce Sir Bernard Hogan-Howe, şeful poliţiei metropolitane a Londrei, a declarat că deşi Marea Britanie este bine pregătită, atentate similare cu cele din Franţa şi Germania rămân foarte probabile, scrie Mediafax.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *