Romania Curată

Atac imund la viața personală a Maiei Sandu, din partea unui episcop subordonat Moscovei

Viața personală a candidatei PAS la președinția Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost, vineri, subiectul unui nou atac, de astă astă din partea unui grup de preoți, după ce, în dezbaterea de joi seara, Igor Dodon s-a lansat în speculații privind orientarea sexuală a contracandidatei sale. Episcopul de Bălți, subordonat Patriarhiei de la Moscova, alături de alți preoți din episcopia sa, și-a îndemnat enoriașii să voteze contra Maiei Sandu întrucât aceasta ar fi un pericol pentru biserică și ca ar fi „stearpă”, potrivit Agerpres.

Preoții consideră că moldovenii ar trebui să susțină un candidat creștin și moral sănătos, așa cum îl văd ei pe candidatul prorus Igor Dodon. Episcopul Marchel susține că Biserica nu s-ar amesteca în politică, dar este nevoită să le explice oamenilor cine poate să promoveze valorile morale sănătoase și cine le încalcă. Alegerea se face între „un creștin și un necreștin, între un patriot și un nepatriot”, a mai spus episcopul subordonat Moscovei.

Marchel a acuzat-o pe Maia Sandu că, în calitatea sa de ministru al educației, în anul 2013 a introdus în bibliotecile din țară o carte pe care episcopul a numit-o nocivă, enciclopedia „Viața sexuală”. „Această carte păcătoasă conține fotografii spurcate”, a mai spus episcopul de Bălți și Fălești. El a mai acuzat-o pe candidate PAS că a interzis rugăciunea la festivitatea de început de an școlar și că s-a arătat deranjată de agheasma cu care erau stropiți elevii și profesorii la început de an școlar.

Dar momentul culminant al acestui atac l-au constituit considerațiile prelatului cu privire la viața intima și sănătatea Maiei Sandu. Episcopul Marchel a spus despre Maia Sandu că „nu are familie și copii” și că ar fi „stearpă”. „Rodul activității mele, a dumitale, trebuie să se soldeze cu un… rezultat. Așa cum nu găsim rodul stăruințelor ei, am zis că e un bob sterp. Lumea zice că ea nu va închide biserici, pentru că ea se duce la biserică. Eu nu am văzut-o”, a mai spus subordonatul Patriarhiei de la Moscova, citat de Ziarulnational.md, preluat de Agerpres.

Episcopul Marchel a fost întrebat dacă are binecuvântarea Mitropolitului Vladimir pentru a face aceste declarații și a răspuns că nu are nevoie de așa ceva întrucât în conferința de presă în care a făcut declarațiile reprezintă Eparhia de Bălți și Fălești. Potrivit portalului discriminare.md, Episcopul Marchel a mai fost acuzat de incitare la ură contra minorității LGBT. (Foto: discriminare.md)

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Atac imund la viața personală a Maiei Sandu, din partea unui episcop subordonat Moscovei

 1. Adrian

  De luat în seamă, totuși

  «Lumea zice că ea nu va închide biserici, pentru că[…]»

  Deci se pune problema, pt Marchel, că politicul are la îndemână a închide biserici, plus că și restul, lumea, mai și comentează treburile bisericești. Păi să-i afurisească pe toți care au închis, închid și vor închide biserici, până la al n-ulea neam, dacă chiar crede că nu s-au/ se vor(fi) căit.

  Reply
 2. Alex

  Iarta Doamne poporul rus
  De marele pacate pe care le-au facut
  Si pentru care patimeste de o suta de ani.
  Nimiceste Doamne tirania din Rusia
  Si reda-le rusilor speranta,
  Iubirea si credinta adevarata.
  Fa-i Doamne sa poata zambi liberi
  Dupa un secol de teroare.
  Rugati-va prieteni pentru poporul rus
  La un veac de tristete, teama si minciuna.

  (Rugaciune de la Muntele Athos-traducere libera)

  Reply
 3. Dumitru

  Biologic vorbind si episcopul Marchel este sterp, ca si intreaga ierarhie a bisericii sale. O astfel de remarca este ciudata atunci cand vine de la un crestin, pentru ca bisericile crestine au inteles foarte bine (si foarte devreme) ca posteritatea unui om nu se rezuma la copii. Dar cand un episcop crestin sustine candidatul comunist te poti astepta la diverse probleme… Pe de alta parte, exista si acuzatii mai concrete, verificabile (sau falsibiabile), cum ar fi cea ca Maia Sandu ar fi interferat cu rugaciunea la inceputul anului scolar. Daca a facut-o, indiferent de optiunea politica pe care o reprezinta, eu cred ca e o greseala politica din partea ei.

  Reply
 4. Romeo

  Exprimarea este gresita. Un agent KGB TRAVESTIT IN EPISCOP (ortodocsii nu au episcopi ?) face jocurile Kremlinului (sediul diavolului pe Pamant).

  Reply
 5. eva

  DUPA DRACIILE COMIS EPISCOPUL E SUBORDONAT SATANEI CA DE ALTFEL MAJORITATEA CELOR CARE SUB DIFERITE RELIGII ORI SECTE SPUN CA-I SLUJESC LUI DUMNEZEU. ACESTIA GRABESC SFARSITUL LUMII.

  Reply
 6. Teo

  Episcopul care huleste, arunca primul piatra, asa intelege sa fie exemplu de bunatate si iertare, judecand si semanand ura…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *