Romania Curată

Asociația Ad Astra cere Guvernului respectarea programului electoral prin alocarea unor sume mai mari pentru cercetare

Asociația Ad Astra atrage atenția, într-un comunicat, asupra nerespectării programului de guvernare în domeniul cercetării. Mai precis, arată reprezentanții asociației, deși în programul de guvernare era prevăzută o creștere a bugetului alocat cercetării cu câte 30 de procente pe an, în ralitate alocarea bugetară către cercetare este în scădere cu 2,78%, iar estimările pentru anii următori sunt tot în scădere.

Redăm, mai jos, integral, comunicatul Ad Astra:

„Nerespectarea programului de guvernare – bugetul cercetării scade

În contextul lansării în dezbatere publică a legii bugetului de stat pe 2017 menționăm că Guvernul actual a fost învestit pe baza unui program de guvernare care prevede: „Creșterea bugetului alocat cercetării cu aproximativ 30% anual, cu asigurarea unei distribuții bugetare echilibrate, destinate susținerii atât a cercetării aplicative și inovării, a cercetării fundamentale și de frontieră, cu accent pe domeniile de specializare inteligentă/cu potențial de creștere.”

Sursa: http://gov.ro/fisiere/pagini_fisiere/Programul_de_guvernare_2017-2020.pdf

Creșterea nu se regăsește în proiectul de lege aflat în dezbatere publică.

Sursa:http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/proiect_buget_2017/Anexa3/Ministerul_Cer cetarii_Inovarii.pdf.

Dimpotrivă, Ministerului Cercetării și Inovării ar urma să-i fie alocat un buget cu 2,78% mai mic față de cel din 2016, iar estimările pentru anii 2018-2020 sunt de asemenea în scădere.

Solicităm Guvernului să coreleze legea bugetului de stat cu programul de guvernare asumat. În caz contrar cerem demisia Guvernului.

Asociația Ad Astra București,

26.01.2017”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Asociația Ad Astra cere Guvernului respectarea programului electoral prin alocarea unor sume mai mari pentru cercetare

  1. MIB

    Va trebui sa ii intelegem – actuala guvernare a ajuns sa aiba un tic, cand aude „cercetare” din reflex adauga „penala”. Vor trebui detaliate directiile cercetarii care vor trebui suplimentate bugetar – inginerie (financiara), aspecte ecologice ale spalarii banilor, reciclarea infractorilor ca politicieni – si evaluate sansele de a cumpara un premiu Nobel pe baza lor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *