Romania Curată

AȘA DA! Record de implicare: o pădure s-a născut în câteva ore în Bistrița cu ajutorul voluntarilor (galerie FOTO)

1.500 de voluntari au participat la acţiunea de împădurire organizată la Sînmihaiu de Câmpie. Pădurea Transilvania 3.0, proiect al asociaţiei Tăşuleasa, s-a bucurat de un real succes. În mai puţin de trei ore, pe un vânt tăios, a luat naştere o pădure nouă. Mii de puieţi de salcâm, gorun, paltin şi pin dau din nou viaţă şi utilitate unei suprafeţe de 11 ha de teren degradat, notează observatorbn.ro.

”Sunt foarte încântat, 1500 de oameni în mai puţin de trei ore au plantat 11 ha de pădure, cred că e un record, aşa bine nu ne-am organizat niciodată până acum şi asta şi datorită faptului că s-au prganizat foarte bine oamenii aici pentru a ne primi, deci asta a fost foarte bine. Mă bucur că avem parteneri cu care să lucrăm. Au venit 1500 de oameni din 79 de localităţi din ţară, din 21 de judeţe, deci jumătate din ţară a fost reprezentată aici, majoritatea fiind din Bistriţa- Năsăud şi Cluj. Media de vârstă a fost de 23,14 ani, deci tineri dornici de implicare. Mă bucur foarte tare că este interes pentru acţiunile astea. 535 de oameni s-au înscris în primele 24 de ore dupăce am dat anunţul, deci este un rezultat de care nu avem cum să nu ţinem cont”, a declarat Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, citat de observatorbn.ro.

”Se pot face lucruri extraordinare şi avem cu cine, este un pas important către o dezvoltare a aptitudinilor, e educaţie civică ce s-a întâmplat astăzi aici, nu este vorba numai de mediu, e mult, mult mai mult şi în continuare faptele trebuie să vorbească”, a concluzionat preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

Mai multe detalii despre acțiunile de împădurire din Bistrița, pe observatorbn.ro.

***

Pădurea Transilvania 3.0/ Foto: Andrei Dascălescu – pagina Faceboook Tășuleasa Social

tasuleasa social 1 tasuleasa social 2 tasuleasa social 3 tasuleasa social 4 tasuleasa social 5 tasuleasa social 6 tasuleasa social 7 tasuleasa social 8 tasuleasa social 9 tasuleasa social 10 tasuleasa social 11 tasuleasa social 12 tasuleasa social 14 tasuleasa social 15 tasuleasa social 16 tasuleasa social 17 tasuleasa social 18 tasuleasa social 19

MULT MAI MULTE IMAGINI DE LA ÎMPĂDURIRE, AICI (CLICK)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

14 thoughts on “AȘA DA! Record de implicare: o pădure s-a născut în câteva ore în Bistrița cu ajutorul voluntarilor (galerie FOTO)

 1. ion daniel

  Doamne ajuta sa se prinda in pamant „padurea”. Nu cumva ca peste o luna, doua sa mai faceti film sau poza tot acolo si sa constatati o padure de ………ciulini uscati!
  O zic cu bunatate nu cu ostentatie sau ironic!

  Reply
 2. Adrian

  Mă gândesc că n-au folosit măsura de aur. Dar e okay și așa. Mă bucur că tineretul e dornic să se implice. Îmi pare rău că n-am auzit de acțiune.

  Reply
 3. andreesanu

  Am plantat in 2015 pe malul canalului Sturza 100 de puieti de salcam ca sa nu se mai rupa malul .
  Un cioban i-a jupuit de coaja cu briceagul ,iar pe cei care nu i-a jupuit i-au ros caprele cand a inceput sa dea primii lastari .Am sesizat politia locala ,pentru distrugere , ciobanul s-a descurcat !!!!!!!!!!!!,dintr-o suta de puieti n-a ramas unul macar de samanta !!!.
  Mai discutam peste 2-3 ani poate-i numarati si atunci „numararti bobocii „sa vedeti cati mai sunt si cati au fost facuti araci ???.

  Reply
 4. marius skolka

  E o initiativa laudabila; asta daca nu cumva s-a impadurit cu salcam, gladita sau pin – caz in care ar fi trebuit studiata inainte legislatia de mediu.

  Reply
  • Calin Dejeu

   Din pacate s-au plantat si pini si salcami. Dar la noi educatie ecologica nu exista, asa ca nu-i invinuiesc sub nicio forma pe voluntari. Problema se poate rezolva altfel, ar trebui ca Garda de Mediu sa intre cu amenzi in pepinierele care cresc salcami, pana aceasta bomba ecologica dispare din pepiniere. Atunci evident ca nu se vor mai planta salcami.

   Reply
 5. titi

  știe cineva câte zeci de hectare sa scos din circuit în jurul Bucureștiului numai cu construcții pentru cine atâtea blocuri și moluri în loc de spațiu verde, asfalt vara nu mai poți sta într-un parc din cauza asfaltului și a blocurilor care sa construit vezi parcul Tineretului .

  Reply
 6. titi

  toți munți pe care i-am împădurit pe vremea lui Ceaușescu au fost distruși tăiați de către această mafie care ne duce de râpă .

  Reply
 7. Cristian

  BRAVO ! Așa renaște România
  cum spune o prietena AG: E gata. Tanara, minunata si noi ii dorim viata lunga si. Sa ajunga batrana.

  Reply
 8. malac

  Nu vreau sa contest utilitatea plantarii padurilor, este un fapt foarte-foarte benefic si util. Dar plantarea salcamului este foarte daunator naturii: este o specie invaziva, foarte agresiva. Pe plantatiile de salcam diversitatea naturii scade brusc, aproape nici o alta planta nu va trai acolo. Salcamul creste si se inmulteste foarte rapid si agresiv, luand locul tuturor altor plantelor. In plus, aproape ca nu se poate distruge: chiar daca tai padurua de salcam, asta va creste din nou.

  Pentru viitor ar fi foarte util ca la impaduriri sa se planteze alti copaci decat salcam. Efortul este aceeasi, beneficiul este mult mai mare.

  Reply
 9. antoaneta

  Luati legatura cu „VIITOR PLUS” ONG. din BUCURESTI. Veti afla cate plantari au facut numai cu voluntari, cum au urmarit dezvoltare puietilor, cum au completat pe cei care nu se prinsesera etc.Asteptam articolul.

  Reply
 10. tiras

  Felicitări celor care au avut inițiativă,la fel și celor care aua contribuit FIZIC la realizarea acestei frumoase și utile împăduriri.Prin această împădurire s-a oprit alunecările de teren,relixzare aunui vast și iutil rezervor de oxigenare
  a mediului înconjurător,fauna și flora va reînvia pe acste meleaguri,pitorescul zonei va deveni un mijloc de recreere a locuitărilor și nu numai.Încă odată FELICITĂRI acestor inimoți și adevărați OAMENI.

  Reply
 11. Moisi Petruta

  Felicitari! Un comentariu, totusi: cine isi asuma protectia suprafetelor nou impadurite pentru a lasa copacilor timp sa creasca? Sunt multe exemple cand, dupa cativa ani doar, s-au distrus/taiat/furat acei copaci. O entitate guvernamentala ar trebui sa-si assume responsabilitate penala, altminteri riscam ca asemenea initiative sa esueze. Multumesc pentru atentie.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *