Romania Curată

ARC cere demisia purtătorului de cuvânt al guvernului, Mirel Palada

ARC se alătură lui Cătălin Tolontan, care a cerut primului ministru Victor Ponta să apere presa de purtătorul său de cuvînt. Acesta din urmă s-a lăudat pe Facebook că taie accesul ziariștilor critici într-un limbaj cu totul nepotrivit: „Ce plăcere să-l execut electric! Cîtă îndemînare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali”.

Mirel Palada, purtător de cuvânt al Guvernului României, nu e la prima sa gafă. El a mai adresat communicate ”în limba elfă” bătîndu-și joc de contribuabilii care îi plătesc salariul. ”Cum e posibil ca, prin vocea sa, Guvernul unei țări europene să-și atace un cetățean, exprimîndu-și satisfacția în metafore care trimit la execuții pe scaunul electric și la crimă, pentru că acel cetățean a criticat Guvernul?” întreabă Cătălin Tolontan. ”În mod normal, Mirel Palada ar trebui demis azi. Mai ales de către un premier care și-a exprimat deunăzi respectul necondiționat pentru libertatea de exprimare a presei și pentru rolul criticii într-o democrație”.

Dl. Palada a condus pînă la numirea sa în govern agenția de sondaje de casă a lui Dan Voiculescu, CCSB, celebră prin rezultate cosmetizate. În ziua ultimelor alegeri prezidențiale agenția a prezis victoria lui Mircea Geoană, rezultate communicate de Antena 3 înainte de ora legală și care a condus la scena bucuriei deplasate a lui Geoană. Agenția se pare că este investigată de procurorii DNA ca parte a dosarului de șantaj, un alt dosar în care este implicat Dan Voiculescu în afară de cel al ICA, unde a fost deja condamnat.

În timpul stagiului său la guvern, multilateralul Palada a ajuns doctor în științe cu doi îndrumători SNSPA – fostul consilier al lui Ion Iliescu, Paul Dobrescu, și Vintilă Mihăilescu. Teza sa este accesibilă online, și stilul ei științific ar putea ridica pentru cunoscători tot atîtea semne de întrebare ca și proza purtătorului de cuvînt. Reamintim că misiunea lui Mirel Palada este să ajute la buna imagine a guvernului Ponta și a premierului candidat la președinție, cu succesul care se vede în aceste zile.

Vedeți aici, dacă nu v-am convins, teza de doctorat a lui Theodor Mirel Palada, incheiata în 2013 și intitulată „Votul la români: de la vorbǎ la faptǎ”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “ARC cere demisia purtătorului de cuvânt al guvernului, Mirel Palada

 1. dan

  mirel palada e perfect pentru functia de purtator de cuvint al guvernului ponta. Nu inteleg de ce se agita lumea, lasati-l acolo ca e precum motul la rahat.

  Reply
 2. radu

  Asta mai lipseste, sa ii citim si teza de doctorat astuia, scrisa intr-o imperfecta limba de lemn. Are ceva la creier asta, e ca un robot defect, curg neologismele din el.

  Reply
 3. sorin flaviu lesnic

  Atitudinea insului este in deplina concordanta si consens cu cei pe care ii reprezinta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *