Sorin Paveliu

Apărarea Justiției nu este numai sarcina celor din stradă

În aceste zile vom putea vedea cum este şi povestea cu puterile statului. Suntem pierduţi dacă judecătorii şi procurorii, indiferent sub ce formă, prin instituţii, asociaţii etc., nu vor pune punctul pe i, respectiv arătând că Guvernul încalcă Legea Fundamentală dacă emite o astfel de OUG, făcând un abuz de drept, dacă nu protestează vehement că munca lor de ani şi zeci de ani este pusă la gunoi, îngropând astfel autoritatea puterii judecătoreşti, dacă nu demontează pretextul, respectiv faptul că pot fi scoşi oameni din puşcarii şi fără a emite o graţiere pe faţă şi amnistie mascata orientată strict către oameni politici sau clienţi ai acestora.
Cum s-au pronunțat deja voci în spațiul public exista posibilitatea comutării unor pedepse în arest la domiciliu, scurtarea unor pedepse cu 1-2 ani prin modificarea temporara a perioadei de detentie inainte de discutarea eliberarii conditionate, exista posibilitatea transformarea unor pedepse in munca in folosul comunitatii etc, fara a se pune problema returnarii sumelor confiiscate sau a mutilarii Codului Penal!
Azi reprezentanţii PSD invocă dreptul dat de electorat şi majoritatea parlamentară. Atât doar că cei 18% care au votat cu PSD nu au fost niciodată înştiinţaţi de intenţia PSD ca imediat după alegeri să scoată din puşcarii membrii proprii şi clienţii săi.
O putere indiferentă la popor va acapara toate instituţiile statului fără a mai avea vreun pic de jenă. Aşa s-a întâmplat în Germania lui Hitler cu votul a 33% din populație, aşa se întâmplă azi în Turcia etc.
Orice s-a crede, atacul dat de PSD este eminamente împotriva actului de Justiţie.
Iar dacă reprezentanţii Justiției nu vor înţelege să pună lucrurile la punct atunci vor fi şi ei responsabili şi complici la ceea ce ni se întâmplă şi ni se va întâmpla în viitor tuturor.

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Apărarea Justiției nu este numai sarcina celor din stradă

 1. Alexandru

  Daca fapta dispare (prin modificarea Codului penal) dispare si prejudiciul. O fapta care nu este incriminata nu are cum produce prejudicii !!!

  Reply
 2. Vlad Slavoiu

  O faptă care nu este incriminata are cum produce prejudicii, dar nu asta e ideea care ma pasionează urmărind telenovela ordonanțelor, ci faptul ca, fata cu o acțiune aiurea a guvernanților, presa si comentatorii nu sunt in stare sa informeze corect si clar – efectul fiind ca răspândesc si mai multa confuzie in loc s-o risipească.

  După părerea mea, incapacitatea de a informa corect si discursul urii sunt principalele murdarii ale spațiului nostru public. M-a incantat (chiar asta e cuvântul) observația doamnei Alina Mungiu-Pippidi: într-adevăr, e super ca oamenii protestează, dar ar fi, vorba aia, marfa de marfa sa si știe de ce o fac.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *