Romania Curată

ANI: un fost rector al Academiei de Poliție și-a aprobat singur plăți pentru implementarea unui proiect

Un fost rector al Academiei de Poliție din București este acuzat de ANI că și-a aprobat singur plăți pentru implementarea unui proiect derulat în cadrul instituției pe care o conducea. ANI a seziat parchetul în cazul respectivului rector.

Potrivit ANI, Gheorghe Popa se face vinovat de conflict de interese.

”În exercitarea atribuțiilor de ordonator de credite, în perioada în care concomitent cu funcția de conducere deținutã a fãcut parte și din echipa de implementare a proiectului „Promovarea cercetãrii științifice din domeniul criminalisticii în activitatea judiciarã” derulat în cadrul Academiei de Poliție” Alexandru Ioan Cuza”, persoana evaluatã a semnat, a aprobat mai multe documente și a dispus efectuarea de plãți cãtre sine, valoarea totalã a veniturilor realizate astfel, fiind de 8.205 Lei.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 5  în vederea efectuãrii de cercetãri cu privire la sãvârșirea de cãtre POPA GHEORGHE a infracțiunii de conflict de interese prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României,  potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”, se arată în comunicatul ANI.

Gheorghe Popa a fost demis de la conducerea Poliției Române în 2008 pentru management defectuos în derularea programului de achiziție a autospecialelor de poliție.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *