Romania Curată

ANI: Un director de achiziții de la Aeroporturi București a semnat un contract cu propria firmă

Agenția Națională de Integritate a sesizat parchetul pentru infracțiunea de conflict de interese în cazul unui fost director financiar și de achiziții de la Compania Națională Aeroporturi București SA. Din această calitate, Mihail Duțulescu a semnat un contract de prestări servicii aeroportuare cu firma Globe Groud România SRL, la care era administrator.

”Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Buftea în vederea efectuãrii de cercetãri cu privire la sãvârșirea de cãtre DUȚULESCU AUGUSTIN – MIHAIL a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”, se arată în comunicatul ANI.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *