Romania Curată

ANI a sesizat procurorii anticorupție în cazul unui director din Ministerul Fondurilor Europene

Agenția Națională de Integritate a sesizat DNA în ceea ce privește posibilul conflict de interese în care s-ar afla Directorului Direcției Management Financiar AM POS CCE din Ministerul Fondurilor Europene, Ioana Iulia Baz.Potrivit ANI, Ioana Iulia Baz a semnat listele de verificare a achizițiilor publice pentru douã societãți comerciale care au încheiat contracte, în calitate de beneficiar, cu S.C. RomActiv Business Consulting S.R.L, în calitate de consultant, societate în cadrul cãreia aceasta a avut contract de muncã în ultimii 5 ani, rezultând astfel indicii privind posibila sãvârșire a infracțiunii de conflict de interese.     Valoarea celor douã contracte de achiziții publice a fost în cuantum de 20.000 euro, respectiv de 4.000 euro (echivalentul sumei de 17.683 lei).

”De asemenea, ulterior numirii acesteia în funcția publicã, Ministerul pentru Societatea Informaționalã, în calitate de Organism Intermediar, în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivitãții Economice, a încheiat un contract de finanțare cu S.C. European Funds Invest S.R.L., societate la care BAZ IULIA IOANA a deținut funcția de administrator si pentru care a întocmit o serie de documente care au stat la baza încheierii contractului”, se arată în comunicatul ANI.

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *