Adrian Popescu

ANI a sesizat Parchetul de pe langa ICCJ Deputatul PSD Anghel Stanciu, acuzat ca si-a angajat nelegal fiul si nora in biroul parlamentar

Deputatul PSD de Iasi Anghel Stanciu este considerat unul dintre cei mai „descurcareti” parlamentari romani. Pe langa salariul de parlamentar, el obtine venituri importante din activitatea didactica, iar fundatiile si firmele sale castiga constant contracte cu institutii publice din judet.

Toate acestea nu au fost insa de ajuns. El si-a angajat, contrar prevederilor legii, fiul si nora in biroul sau parlamentar din Iasi, contrar prevederilor legii privind conflictul de interese.

Agentia Nationala de Integritate a descoperit ca fiului deputatului, Catalin Anghel Stanciu si nora, Maria Eleonora Stanciu, au fost angajati, incepand cu 15 decembrie 2008, in functiile de referenţi in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre Catalin Anghel si Maria Eleonora Stanciu a fost de 53.868 lei (12.527 euro).

In consecinta, ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in vederea cercetarii penale a deputatului Anghel Stanciu, acuzat de savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Potrivit declaratiei de avere, Anghel Stanciu are in proprietate un teren agricol de 5.000 mp in comuna Barnova (Iasi), un apartament in Iasi, 10 conturi
bancare cu 300.000 lei, 40.000 euro si 20.000 dolari. In plus, el a imprumutat Fundatia Ecologica Green cu 170.000 lei.

Si castigurile sale sunt pe masura. In 2010, Anghel Stanciu a primit un salariu de 62.000 lei de la Camera Deputatilor, alti 50.000 lei reprezentand cazare plus diurna deplasare si 75.000 lei de la Universitatea Gheorghe Asachi din Iasi, unde preda ca profesor universitar.

Sotia sa este presedintele Fundatiei Ecologice Green, de unde a ridicat un salariu de 85.000 lei.

Anghel Stanciu este presedintele Academiei Oamenilor de Stiinta din Iasi, o entitate infiintata in anul 2007 prin decizia Parlamentului, insa nerecunoscuta
de Academia Romana. De aici, Anghel Stanciu a luat un salariu anual de 21.800 lei.

Deputatul este actionar la companiile F.E.G SRL Iasi, Geotop Constructii SRL Iasi si SC Constructii 1, si membru in Fundatia Ecologica Green si FEG Education Iasi.

Aceste firme si fundatii sunt beneficiarele unor contracte cu statul.

Astfel, Fundatia Ecologica Green Education a primit in anul 2010 un contract de la Agentia Nationala pentru Romi in valoare de 33.000 lei.

De asemenea, Geotop Constructii SRL Iasi a efectuat lucrari la doua gradinite din Iasi, in schimbul a 500.000 lei.

Si Fundatia Ecologica Green Iasi, unde fiul sau, Cristian Stanciu, este director executiv, a primit, in anul 2010, sase contracte platite cu bani de la bugetul local si fonduri europene, valoarea totala a acestora fiind de 10 milioane lei. Specialist in reconversia profesionala, Stanciu a mai semnat un acord cu AJOFM Vaslui pentru care a incasat 8.200 lei.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “ANI a sesizat Parchetul de pe langa ICCJ Deputatul PSD Anghel Stanciu, acuzat ca si-a angajat nelegal fiul si nora in biroul parlamentar

  1. Anonim

    E unul din marii profitori ai acestei tranzitii interminabile care, capuseaza tot ce misca. Stau si ma intreb, de ce naiba nu sunt impozitate toate acele fundatii care, de fapt sunt niste srl-uri aducatoare de profituri imense, de proprietati nesupuse impozitarii. Domnul asta, are la Iasi o tiparnita de diplome, ca de invatat ceva pe la cursurile feg-ului, ospatari, bucatari, mecanici, specialisti in computere cu atestari dela ministerul invatamantului si pana la asistente medicale bune de trimis in sistemul de sanatate, nu se invata mai nimic, doar li se iau banii oamenilor. Ca politician e un zero barat, n-am auzit sa fi avut, un proiect sau ceva pt. oras. A sarit din prm-ul lui vc tudor la timp in barca psd-ului. De altfel, in opozitie sau la putere, ‘tiparnita’ d-lui stanciu, cu s mic, a functionat la foc automat. Angajarea fiului si a norei pe post de referent sunt doar niste ‘glumite’ in comparatie cu ‘pork’-ariile in care este bagat. Am zis.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *