Adrian Popescu

ANI a descoperit ca si-a favorizat colegii din UDMR Viceprimarul municipiului Oradea, acuzat de conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul in legatura cu savarsirea de catre viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia Ibolya, a infractiunii de conflict de interese si a altor fapte de natura penala, in legatura cu inchirierea unui imobil catre o fundatie condusa de deputatul UDMR Petru Lakatos si la care ea este membru fondator.

Potrivit ANI, Biro Rozalia Ibolya exercita, in prezent, cel de-al treilea mandat consecutiv de viceprimar al municipiului Oradea, fiind presedinta organizatiei muncipale a UDMR Oradea.

De asemenea, incepand cu data de 1 februarie 2003, ea este membru fondator al Fundatiei Partium – Partium Alapitvany.

Inspectorii de integritate au descoperit ca, la data de 14 februarie 2006, Primaria Oradea, reprezentata de Biro Rozalia Ibolya, a incheiat cu Fundatia Partium – Partium Alapitvany, reprezentata prin presedintele Petru Lakatos (deputat UDMR), contractul nr. 54116/14.02.2006, avand ca obiect inchirierea unui bun imobil situat in Oradea.

La data incheierii contractului de inchiriere, conform datelor inscrise in evidentele Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, imobilul nu se afla in proprietatea Primariei Oradea.

Acest imobil a fost trecut, la data de 29.03.2007, prin Hotararea Consiliului Local al Municipiului Oradea nr. 239, in proprietatea Municipiului Oradea.

Avand in vedere cele constatate, ANI a sesizat organele judiciare competente, cu privire la posibila savarsire de catre Biro Rozalia Ibolya a infractiunii de conflict de interese si a altor fapte de natura penala.

De asemenea, ANI a demarat procedurile in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Potrivit datelor de pe site-ul personal, Biro Rozalia Ibolya este responsabila in Primaria Oradea pentru coordonarea activitatii directiei economice si de finantare, a Administratiei Imobiliare si a Administratiei Sociale Comunitare, avand in sarcina si inventarierea si administrarea bunurilor care apartin domeniului public si privat al municipiului Oradea.

Din datele inscrise in declaratia de avere, Biro Rozalia Ibolya are in proprietate patru terenuri in intravilan si cinci terenuri in regim extravilan sau agricol (peste 40 hectare), o casa in Oradea, tablouri (30.000 lei), ceasuri si bijuterii (35.000 lei).

Detine actiuni la cinci societati comerciale: SC RCS SA, SC Stirea SRL Oradea, SC Softpartner SRL Oradea, SC Alexis SRL Oradea, SC Pro Idea SRL Oradea, SC Biolact Bihor SRL Ferma Paleu si SC Bioland Bihor SRL Ferma Paleu, carora le-a acordat, in anul 2010 imprumuri in suma de 500.000 lei.

De asemenea, Biro Rozalia Ibolya este presedintele Fundatiei Culturale Varadium si membru fondator in alte patru fundatii si asociatii: Fundatia Partium, Fundatia Mecena, Asociatia Pensionarilor Maghiari din Partium si Asociatia Pro Regius.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *