Adrian Popescu

ANI a constatat diferente semnificative intre averea dobandita si veniturile realizate Directorul Garzii Financiare Ilfov, Robert Claudiu Rusu, nu poate justifica o avere de 116.000 euro

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unei diferenţe semnificative în cuantum de 451.600 lei (aproximativ 116.000 euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către directorul coordonator al Gărzii Financiare Judeţene Ilfov, Robert Claudiu Rusu.

Potrivit unui comunicat al ANI, în urma evaluărilor demarate la data de 21 iunie 2011, inspectorii de integritate au stabilit că veniturile de natură salarială obţinute de Robert Claudiu Rusu, în perioada supusă evaluării (2004, 2007, 2008, 2009, 2011), au fost de 375.515 lei.

De asemenea, averea dobândită şi cheltuielile efectuate de Claudiu Rusu, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, în perioada supusă verificării, se ridică la valoarea de 827.116 lei.

În consecinţă, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate de către directorul Gărzii Financiare Judeţene Ilfov.

Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *