Romania Curată

Anchetare da, arestare ba! Deputații fac un mic zid pentru protecția Elenei Udrea în fața Justiției

Elena Udrea poate fi anchetată în dosarul celor cinci milioane de dolari mită, dar nu poate fi arestată. Asta au decis deputații astăzi prin vot.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA privind încuviințarea începerii urmăririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi „pentru” și 106 „împotrivă”, conform primelor informații.

Cealată cerere, însă de încuviințării arestării preventive, a întrunit doar 119 voturi pentru și 142 împotrivă. Totși, după ce s-au constatat unele vicii de procedură, s-a reluat numărătoarea voturilor.

Elena Udrea le-a spus colegilor deputați că nu a cerut şi nu a luat niciodată „vreun leu sau vreun euro” de la Bogdan Buzăianu.

„Cât priveşte faptul că şi acest dosar pleacă de la un denunţ al deja celebrei doamne Topoliceanu, lucru acesta îmi dă ocazia să spun că modul în care denunţătorii sunt trataţi astăzi de procurori în lumina noului Cod Penal, faptul că ei rămân liberi şi dacă este cazul chiar cu banii furaţi (…) dă ocazia să vedem nu doar incredibile delaţiuni, ci şi incredibila mizerie morală a societăţii”, a spus Elena Udrea.

DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit suma de 520.000 de lei, reprezentând valoarea unor lucrări de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecută în patrimoniul privat şi scoasă la vânzare la un preţ subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectată că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, având influenţă asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei şi SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Anchetare da, arestare ba! Deputații fac un mic zid pentru protecția Elenei Udrea în fața Justiției

  1. Ioan

    Am reusit ,inca odata,daca mai era nevoie sa demonstram,sa atingem culmile ipocriziei,fariseismului si nerusinarii celor doua tabere implicate;pe de o parte blonda sustinuta de matrozul pensionar,care a avut un discurs bine pregatit de o echipa profesionista ,de nota 10 care s-a pliat la fix pe dorintele parlamentarilor si a castigat puncte in vederea unor posibile aliante viitoare iar pe de alta parte parlamentarii care au organizat un spectacol perfect al carui scop a fost sa nu o supere pe blonda.Culmea ridicolului si a tupeului este ca discursul blondei care a atacat si blamat un sistem represiv a fost corect numai ca a „uitat” sa spuna ca acest sistem pe care l-a infierat,de santaj ordinar, a fost perfectionat de idolul ei iar ea impreuna cu toata gasca de escroci ordinari din jurul ei au fost beneficiarii!La o blonda sant permise asemenea „scapari”;ce a mai fost de remarcat – slugarnicia pana la libininosenie,a colegilor din parlament (evident toti barbati de stat) care nu stiau cum sa se gudure pe langa ea mirosind viitorul posibil „os de ros” Si continuam sa ne miram de specimenele care ajung in parlament! Ei sant de fapt la nivel inalt ceea ce santem noi la nivel „micro” ca mentalitate

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *