Romania Curată

Anchetă DNA în cazul apartamentului cumpărat de Crin Antonescu de la fiul lui Virgil Măgureanu

Procurorii DNA ar avea suspiciuni că apartamentul de lux cumpărat de soții Crin Antonescu și Adina Vălean de la fiul lui Virgil Măgureanu ar fi fost plătit, cel puțin parțial, de omul de afaceri Dragoș Dobrescu, potrivit unor surse citate de Agerpres.

Procurorii anticorupție, au efectuat, joi, percheziții la locuința din București a omului de afaceri Dragoș Dobrescu. Potrivit unor surse, în cauză ar exista suspiciuni că Dobrescu ar fi plătit cea mai mare parte a apartamentului de lux pe care soții Crin Antonescu și Adina Vălean l-ar fi cumpărat de la fiul lui Virgil Măgureanu, Marian Măgureanu. Conform surselor menționate, perchezițiile au vizat și sediul firmelor din grupul Monolit, deținut de Dobrescu.

Dragoș Dobrescu este cunoscut ca fiind unul dintre oamenii de afaceri care fac parte din așa-numita ”grupare Monaco”, din care mai sunt considerați că ar face parte și Ion Țiriac, Adrian Videanu, Puiu Popoviciu, Elan Schwartzenberg, dar și Sorin Blejnar.

Alina Petre, fosta noră a lui Măgureanu, a depus un denunț la DNA, arătând că Antonescu și soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, au achiziționat un apartament de lux pentru care au plătit jumătate din valoarea sa de piață, restul sumei fiind plătită de către compania Romprest. În urma verificărilor, s-ar fi stabilit că în realitate compania Romprest ar fi controlată tot de către omul de afaceri Dragoș Dobrescu.

Atât Crin Antonescu cât și Adina Vălean s-au prezentat în calitate de martori la sediul DNA Ploiești pentru a da declarații în acest caz.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *