Ileana Renia

Analiză Dela0: 60% din inspectorii școlari generali au participat în alegerile locale pe liste PNL

Astăzi, platforma de jurnalism alternativ Dela0 a publicat o analiză prin care arată cum 60% dintre cei care conduc inspectoratele școlare județene (ISJ) sunt membri PNL și au participat în alegerile locale, iar de acestă date peste un sfert sunt de regăsit și pe listele pentru alegerile parlamentare.

În niciun alt an politizarea educației n-a părut atât de dură precum în mandatul ministrului liberal Monica Anisie. Și în niciun altul efectele ei n-au fost atât de vizibile – în parte și pentru că 2020 e primul an în care sistemele naționale de învățământ și sănătate se confruntă cu un pericol de tipul celui reprezentat de boala COVID-19.

36 de inspectori generali au fost numiți la conducerile inspectoratelor școlare de ministrul Educației Monica Anisie, în mai puțin de un an de guvernare liberală. Toate numirile au fost din rândul membrilor sau fidelilor PNL. Recent, în 25 de cazuri partidul i-a trimis în campanie pe inspectorii generali, ca să întregească listele liberale pentru alegerile locale.

Acum, post-locale, PNL îi trimite din nou în campanie pe o parte dintre șefii de ISJ-uri. De data aceasta imperativul politic este reprezentat de alegerile parlamentare. Vorbim de profesioniști a căror principală grijă ar trebui să fie buna organizare și funcționare a educației în pandemie, mai puțin reușita partizană în campaniile electorale.

Dar cel puțin nouă inspectori școlari generali participă pe listele PNL (și) la parlamentare, arată o documentare Dela0.ro.

Aparent, în cazurile lor, premierului Ludovic Orban nu i se mai pare un fel de abandon în luptă.

Continuarea, pe platforma Dela0, într-un articol marca Diana Oncioiu și Vlad Stoicescu.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Analiză Dela0: 60% din inspectorii școlari generali au participat în alegerile locale pe liste PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *