Romania Curată

Ambasadorul SUA la București critică legea defăimării inițiată de Dragnea

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, critică legea defăimării iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea, precizând că „protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA, postat pe Facebook.

„Politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: <<Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului…>>”, se arată în declarația de presă a ambasadorului SUA la Bucureşti.

Reamintim că Liviu Dragnea este inițiatorul unei legi care prevede amenzi mari pentru cei care se fac vinovați de ”defăimarea socială” a unei categorii de persoane, dintre cele definite în actul normativ. Proiectul a stârnit un val de proteste și a fost scos de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, săptămâna trecută.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *