Romania Curată

Am scăpat de Piedone. Fostul primar al Sectorului 4 se retrage și din consiliul local

Cristian Popescu Piedone a anunțat pe Facebook că se retrage din funcția de consilier local al Sectorului 4, lăsând tinerii de pe lista PPUSL. Piedone, care este trimis în judecată în dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu, a candidat la CL din partea formațiunii lui Dan Voiculescu (Partidul Puterii Umaniste Social Libera) după ce mai multe instanțe i-au interzis candidatura ca independent la primărie.

”In ceea ce ma priveste, scorul obtinut de lista pentru Consiliul Local PPUSL il consider a fi unul bun, insa nu suficient. Din pacate, numarul consilierilor PPUSL care vor intra in Consiliul Local nu este suficient pentru a influenta lucrurile. De aceea am decis sa ma retrag, iar locul meu va fi luat de tineri. Pentru ca am promovat tineri pe lista, tineri despre care stiu ca au viitorul in fata si doresc sa faca ceva pentru cetateni. Personal, voi ramane un social-democrat convins, asa cum ma stiti din totdeauna. De aceea voi continua sa construiesc ceva si in politica. Am aratat, in administratie, ca se poate lucra pentru oameni. Stiu ca si in politica sau in ONG-uri se poate munci in folosul cetatenilor. Voi dovedi acest lucru” a scris Piedone pe Facebook.

În ceea ce privește dosarul său penal, Piedone a precizat că va încerca să-și dovedească vinovăția. ”Pana la urma adevarul va iesi la iveala. Am incredere ca justitia va lua decizia corecta. Imi cer scuze fata de aceia care s-au simtit lezati de candidatura mea, insa mereu am spus ca acesta este un drept castigat in Decembrie 1989, care trebuie respectat.”

Pe 6 mai, fostul primar al Sectorului 4 a fost trimis în judecată de DNA în cazul ”Colectiv”, fiind acuzat de săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Sectorului 4 al municipiului București.

Dosarul penal al acestuia nu l-a oprit însă pe candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, să se asocieze cu Piedone în campania din alegerile locale.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *