Mihai Goțiu

Am pus (iar) Garda și Poliția pe urmele Mafiei Pădurilor! Tăieri ilegale confirmate oficial, în Munții Apuseni (VIDEO & FOTO)

Investigațiile activiștilor de la Asociația Valori Superioare, legate de tăierile ilegale de copaci de pe raza Ocolului Silvic (privat) Horea Apuseni, de la limita județelor Cluj și Alba, au fost confirmate. În urma prezentării filmărilor făcute la sfârșitul săptămânii trecute, pe platforma România Curată și pe pagina de Facebook, Garda și Poliția au început controalele, luni, 11 septembrie.

Într-o singură zi (a doua de la declanșarea controlului), inspectorii de la Garda Forestieră Cluj și criminaliștii din Poliția Cluj au găsit aproape 60 de cioate cu indicii mai mult decât rezonabile că au fost tăiate ilegal. Controlul continuă și se așteaptă participarea și a colegilor polițiști din Alba.

După prezentarea filmărilor făcute de Asociația Valori Superioare, am fost contactat pe Facebook și am primit indicii despre alte tăieri ilegale de păduri în aceeași zonă. După ce le vom verifica, vom reveni cu informații.

Inclusiv despre modul în care se vor finaliza controalele începute după sesizarea de la sfârșitul săptămânii trecute (care vor dura mai multe zile).

Reamintesc că în pădurile administrate de Ocolul Silvic (privat) Horea Apuseni, împreună cu cei de la Asociația Valori Superioare, am făcut mai multe documentări și investigații legate de tăieri ilegale de arbori, toate confirmate, ulterior, de controalele oficiale. În timpul unei investigații pe teren, unul dintre pădurarii ocolului ne-a transmis amenințări cu moartea.

Cu toate acestea, în ciuda dosarelor penale deschise, în ciuda faptului că volumul total al lemnului dispărut în zonă (atât în partea județului Cluj, cât și a județului Albă) depășește sute de mii de metri cubi, activitatea infracțională continuă. Și, mai grav, continuă cu aceleași personaje ”în roluri principale”. De la unii primari și consilieri locali (nu toți) până la pădurari și șefi din ocol. Asta dacă vă mai întrebați de ce avem nevoie de ”DNA-ul Pădurilor” care să ducă până la capăt dosarele legate de tăieri ilegale (și alte infracțiuni de mediu) și să scoată din circuit Mafia Pădurilor.

***

Citește și:

(VIDEO) Tăieri și gatere ilegale descoperite de activiști în ”zona fierbinte” a Apusenilor. ”Domnul primar știe”, se apără persoanele prinse în flagrant!

De ce pleacă Schweighofer din România. O victorie civică uriașă, comparabilă cu cea pentru Roșia Montană

***


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *