Romania Curată

Alina Mungiu-Pippidi, semnal de alarmă: „Unde va sări bomba mâine nici nu ştim. Sunt pregătiţi aceşti oameni?”

Preşedintele Societăţii Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, s-a aflat luni seara la emisiunea „Jocuri de putere”, de la Realitatea TV. Aceasta a comentat cele întâmplate vineri noaptea, în clubul Colectiv, şi a subliniat că, pentru ca morţile să nu fie inutile, trebuie schimbată acum legislaţia. Şi respectată.

„Ca aceste morţi să nu fie inutile trebuie să ieşim din societatea asta. Haideţi să punem reguli şi să sţim cui se aplică”, a afirmat Alina Mungiu-Pippidi, la Realitatea TV.

„Trăim într-o ţară în care dimineaţa auzim că 90% din clădirile din Centrul Istoric al Capitalei nu sunt în regula. Ni se spunea, mai de mult, că şi spectacolele din Sibiu se ţineau în locuri care nu erau autorizate de ISU”, a afirmat politologul, adăugând că înainte erau puţini oameni care se revoltau, acum numărul lor a crescut şi sunt tot mai mulţi tineri.

„Din cauza că fumăm în toate locurile nu se pot pune alarme de incendiu. Oricând se poate întâmpla o tragedie, de ce nu punem noi această regulă să punem detectoare de fum?”, a afirmat Alina Mungiu-Pippidi, adăugând că dacă se va lua această măsură unele persoane vor fi supărate că nu vor mai putea fuma şi nu vor mai vota cu anumiţi politicieni.

„În 1990, când au venit minerii, eram vreo 10% care voiau să se deosebească de regim, acum nu mai suntem 10%, suntem 30%. Ce ne lipseşte acum este ce ne lipsea şi în ultimii ani ai lui Ceauşescu. Milioane de oameni sufocă cu tăcerea şi cu pasivitatea lor”, a continuat Alina Mungiu-Pippidi.

„Aş vrea să transmit un mesaj domnului minsitru Oprea şi tuturor instituţiilor pe care le are în subordine: pentru că legile au fost aplicate discreţionar, mulţi oameni ar putea să moară”, mai spus politologul.

„Unde va cădea bomba mâine nici nu ştim, poate avem un cutremur, un atac terorist. Sunt pregătiţi aceşti oameni?”, a continua Alina Mungiu-Puppidi.

„Ambulanţele au ajuns în timp util, nicăieri nu ajung mai repede de 10 min. I-aş reproşa domnului Raed Arafat că nu vorbeşte mai mult şi mai articulat despe deficienţele din sistemului sanitar. Ne-am descurcat prost, dar ce te faci dacă ai un cutremur, mai ales că jandermia este ocupată să ne filmeze pe noi”, a precizat Alina Mungiu-Pippidi.

Preşedintele SAR a mai afirmat că autorităţile trebuie să înţeleagă că societatea civilă este un ajutor. „Autorităţile trebuie să aibă societatea civilă ca partener. Putem lua exemplu accidentului aviatic din Apuseni, oamenii care ştiau mai bine terenul şi au ajutat”, a completat aceasta.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Alina Mungiu-Pippidi, semnal de alarmă: „Unde va sări bomba mâine nici nu ştim. Sunt pregătiţi aceşti oameni?”

  1. dorin valeriu

    Lucruri clare, de bun simt. Atrag doar atentia ca organe ale statului ca armata,politia si jndarmeria aunevoie de oameni bunu si … nimeni nu se inghesuie daca nu-i oferi niste avantaje : scolarizare gratuita, uniforme, hrana, vitale pentru copii saraci care vor sa iasa „la suprafata”, din mizerie si taranie; singura lor sansa la educatie buna. Ca nobilime si dinastii de militari din tata-n-fiu, nu mai avem. Toate stea nu mai sunt de mult profesiuni vocationale; pasiunea pentru ele se poate forma si la scolile de profil daca au dascali buni. Daca. La pensii mai e o problema : durata de cotizare e mult mai scurta decat in alte profesii, varsta de pensionare trebuind, logic, sa fie redusa, la maximum 50 de ani. Daca-i vrem eficienti. Si-apoi toate aceste profesii uzeaza. Munca nenormata, lucru noaptea, antrenamente fizice de mentinere „in forma”, nu-i chiar usor !
    P.S. Nu sunt nici militar, nici jandarm, nici politist. Sunt medic pensionar (civil !) si i-am avut pe multi pacienti si le cunosc necazurile.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *