Romania Curată

Alina Mungiu-Pippidi: ”Să se deschidă un dosar nou, cu cine a îngropat faptele Revoluției”

”Ce aș sugera Parchetului, dacă tot îl cheamă pe generalul Mugurel Florescu în dosarul Mineriadei este să se deschidă un dosar nou cu cine a îngropat faptele Revoluției”, a propus Alina Mungiu-Pippidi, președintele SAR, într-un interviu acordat astăzi pentru Mediafax.

Alina Mungiu-Pippidi a mai dezvăluit că, în urmă cu 20 de ani, când conducea săptămânalul Expres, a văzut integral dosarul Revoluţiei, în care se spunea explicit „să nu se facă examen balistic la morţii respectivi”.

„Deci, practic, am văzut, cu ochii mei, că exista dovada că nu s-a vrut o investigaţie clară pentru a se stabili ale cui erau armele care i-au omorât pe oamenii din Bucureşti. Actele acestea existau, noi am publicat, la vremea respectivă, o parte din ele în ziar. Aş face o investigaţie cu cine a îngopat acest dosar, cine a îngropat faptele şi cine a condus o anchetă atât de incompetentă că, într-adevăr, 25 de ani mai târziu, nu îţi mai rămâne decât să închizi şi să spui că cei care au dat ordin să se tragă sunt condamnaţi deja. În rest, nu mai rămâne decât un mare mister şi, evident, ce n-ai cercetat acum 25 de ani e foarte greu să cercetezi azi”, a mai spus Alina Mungiu-Pippidi, precizând că, dacă nu se va deschide un nou dosar, această situaţie va rămâne în istorie ca dovada „unui mare cover up”.

„Dovezi de cover up există şi, întrucât există, aş sugera Parchetului să deschidă un alt dosar prin care să cerceteze asta, mai ales că personajele sunt printre noi, le vedem la televiziune”, a mai spus președintele SAR în declarația acordată Mediafax.

***

Procurorii militari au anunțat astăzi închiderea Dosarului Revoluției din decembrie 1989. În comunicatul remis presei, aceștia au arătat că unele fapte au fost deja judecate, alte s-au prescris, dar și că o parte din oameni au murit pentru că se aflau în preajma unor soldați care ”au manevrat armele cu imprudență”, că alții au murit în ”accidente auto și aeriene”, iar alții s-au sinucis, fie din imprudență, fie din cauza unor probleme psihice!

CITEȘTE AICI (CLICK) PE LARG MOTIVELE INVOCATE DE PROCURORI PENTRU ÎNCHIDEREA DOSARULUI REVOLUȚIEI.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Alina Mungiu-Pippidi: ”Să se deschidă un dosar nou, cu cine a îngropat faptele Revoluției”

 1. marius skolka

  Pai de ce sa se faca examen balistic? Gloantele de kalasnikov sunt inconfundabile, si se stie cine avea stfel de arme…..Te apuca sila, stat de drept, chipurile.

  Reply
  • gabriel

   Întotdeauna aparatul de represiune a fost bine plătit , au niște pensii de parcă au fost în război . am făcut armată după regulament ( reimentală ) , știu cu ce se mănîncă .

   Reply
 2. Daniela

  Incet incet Romania devine un imens cimitir de fapte …ingropate.
  Nu stim vinovatii de la revolutie,nici pe cei de la mineriade, nici pe jefuitorii economiei Romaniei,desi ii banuim sau chiar ii vedem in fata noastra pe unii . Cum de am ajuns sa ne multumim cu atit de putin intr-o tara in care ,acum vreo suta de ani ,unii au facut MArea Unire?Cine sintem noi azi?Nu c red ca urmasii acelora de la 1918!!

  Reply
 3. Movila lu Burcel

  Păi să se deschidă ancheta chiar cu acești procurori militari care închid dosarul Revoluției și zic că oamenii s-au sinucis din cauza bolilor psihice!

  Reply
 4. AMERICANUL

  D-na Alina Mungiu-Pippidi dvs doriti sa sugerati PARCHETULUI GENERAL să se deschidă un dosar nou cu cine a îngropat faptele(NUMAI ZMEI UNU SI UNU), PAI de cine e condus acest P.G. nu de TIBERIU NITU revolutionarul cu acte in regula, facut, cand era militar pt ca a tras cu arma in decembrie 1989. A beneficiat de toate facilitatile de „revolutionar cu merite deosebite”. Dvs DORITI SA SE AFLE ADEVARUL ca sa-si piarda uni privilegiile si alti sa intre in pusacrie dar ei NU VOR ADEVARUL. Ro ii capturata si condusa de MAFIOTI din 1989.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *