Romania Curată

Alina Gorghiu pleacă din fruntea PNL

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a demisionat, luni, spunând că este singurul gest pe care îl poate face după eşecul partidului său în alegeri. Liberalii caută acum o formulă de interimat, până la organizarea unui viitor congres, care ar trebui să aibă loc la începutul anului viitor, potrivit statutului, susţin surse ale partidului, citate de Mediafax. Gorghiu a mai anunțat că sunt şi alţi lideri care vor demisiona.

„Pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului”, a spus Gorghiu. „Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile. A fost o onoare să colaborez cu colegi mei şi îi asigur că o să fac asta în continuare indiferent de poziţia pe care o voi ocupa”, a completat Gorghiu.

Ea a mai spus că la ora 18:00 se va întâlni cu primele 20 de filiale care au rezultate peste media naţională pentru ca, marţi, la ora 12:00, BPN PNL să se reunească la Palatul Parlamentului. „Le voi propune colegilor mei şi în această seară şi mâine în BPN să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează organizează alegerile în PNL, sper să se poată la jumătatea lunii februarie (…) În mod cert este nevoie să se stabilească o nouă conducere a partidului, legitimă”, a mai spus Gorghiu.

Gorghiu şi-a exprimat convingerea că PNL va depăşi „acest şoc electoral”. „Doresc, în primul rând, să mulţumesc încă o dată electoratului de dreapta pentru voturile pe care ni le-a acordat. Cred în continuare că oferta electorală a PNL a fost una bună, atât în ceea ce priveşte candidaturile, cât şi în privinţa programului electoral.
Cu toate acestea votul a fost covârşitor pentru PSD. Le recunoaştem victoria. Au un program de guvernare pe care trebuie să şi-l pună in aplicare. Le urez să aibă capacitatea să-şi indeplinească toate promisiunile. Noi vom face opoziţie şi ne vom asigura că viitorul guvern îşi va respecta promisiunile pentru care a fost votat.
Am avut o discuţie cu liderii partidului şi i-am informat că nu există alt gest decât depunerea mandatului meu de Preşedinte. A fost o onoare pentru mine să fiu liderul acestui partid, doi ani de zile. Vă asigur că e un partid puternic care va trece cu bine peste acest nedorit rezultat. De altfel, şi alţi lideri din conducerea partidului îşi asumă demisia”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Alina Gorghiu pleacă din fruntea PNL

  1. Adrian

    Se indică performanță electorală la Sibiu. Eu nu înțeleg unde au dispărut simpatizanții FDGR după succesul de la locale.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *