Romania Curată

Alina Bica se bucură degeaba… Dosarul în care e acuzată că l-a favorizat pe Tender merge mai departe

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost adus, joi după-amiază, din penitenciar, la sediul Curţii Supreme de Justiţiei pentru a fi audiat în dosarul în care Alina Bica este acuzată, printre altele, că pe vremea când era şefa DIICOT l-ar fi favorizat, pentru a nu fi condamnat în dosarul Carom, scrie Mediafax.

Joi după-amiază, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc un nou termen în procesul în care Alina Bica şi Adriean Videanu sunt judecaţi pentru presupuse fapte de corupţie. Judecătorii l-au citat la acest termen, pentru audieri, pe omul de afaceri Ovidiu Tender, cel care are calitatea de denunţător în dosar. Astfel, Tender a fost adus cu duba din penitenciar, unde ispăşeşte pedeapsa primită în 2015 în dosarul Carom, pentru a da o nouă declaraţie.

Omul de afaceri a mai dat o declaraţie în acest caz pe vreme când dosarul se afla în fază de cercetare, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Printre acuzaţiile aduse Alinei Bica în acest caz, procurorii anticorupţie susţin că l-ar fi favorizat pe Tender, i-ar fi acordat sprijin, pentru a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare în dosarul Carom.

„În cursul anului 2013, inculpata Bica Alina Mihaela, după preluarea funcţiei de procuror şef al DIICOT, în urmărirea intereselor unui inculpat, om de afaceri, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată în cauza respectivă, de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu executare în regim de detenţie. Pentru sprijinul acordat în scopul arătat mai sus, inculpata Bica Alina Mihaela, pe lângă unele beneficii financiare, i-a solicitat omului de afaceri să-l angajeze pe inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florentin (fostul său consilier) la una dintre firmele pe care le deţinea”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

 Omul de afaceri Ovidiu Tender este încarcerat la Penitenciarul Timişoara după ce, în iunie 2015, a fost găsit vinovat şi condamnat la 12 ani şi 7 luni de închisoare în dosarul Carom.
După decizia CCR referitoare la abuzul în serviciu, Alina Bica a declarat că pentru ea este o veste bună și că această hotărâre va schimba lucrurile fundamental (detalii aici).

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *