Romania Curată

Aberațiile săptămânii

Iarna nu-i ca iarna
La Bacău, contractul de deszăpezire a orașului pentru iarna 2018-2019, deci cea care tocmai se încheie, a fost scos la licitație abia pe 20 februarie 2019, după ce procedura inițială, care s-a încheiat la jumătatea lunii decembrie, a dat greș. În același timp, municipalitatea băcăuană desfășoară o procedură pentru achiziționarea de flori în valoare de peste 1 milion de lei. Culmea, licitația pentru flori va fi decisă înaintea celei pentru închirierea de utilaje pentru deszăpezire.

Balet printre grade
Ministerul Afacerilor Interne a anunţat organizarea unui concurs pentru angajarea a doi balerini. Cei doi artiști urmează să evolueze în Ansamblul Folcloric ”Ciocârlia” al ministerului. 
Iată că după ce jandarmii prezenți în Piața Victoriei la protestul din 10 august au avut drept conducător un ”dirijor” în alb, acum departamentul artistic al Poliției se va îmbogăți și cu doi dansatori.

VietnAM sau n-am simțul umorului?
Un actor din Hong Kong care își câștigă pâinea imitându-l pe Kim Jong Un a fost nici mai mult, nici mai puțin decât expulzat din Vietnam înaintea summitului între liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump. 
”Adevăratul motiv al expulzării este că m-am născut cu acelaşi cap ca şi Kim Jong Un, acesta este adevăratul delict”, a declarat Howard X presei înainte de a se urca într-un automobil, însoţit de trei vietnamezi în uniformă.

În schimb, imitatorul lui Trump, un canadian, a fost lăsat să rămână la Hanoi. ”Cred că adevăratul Donald Trump are simţul umorului. Ori asta, ori nu pot să-i plătească biletul pentru Canada”, a glumit Howard X, care a mai spus că Vietnamul este ”un stat cu partid unic fără niciun pic de simţ al umorului”.

Vă invităm să contribuiți cu sugestii și comentarii pentru topul aberațiilor pe care îl vom posta săptămâna viitoare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *