Romania Curată

Aberațiile săptămânii

1. Turma scapă urma

O întreagă masă de luptători online cu Rusia din Românica, plus șeful statului și pe sase luni și al Europei, Klaus Iohannis, au scăpat evenimentul săptămânii din România, anume că Viorica Dăncilă de poveste a trebuit să țină piept singură Angelei Merkel pe chestiunea conductei Nord Stream, prin care rușii își dau mâna cu nemții și olandezii, în detrimentul SUA și al Europei de Est. Singură, vorba vine, că în spatele ei s-au aliniat tot Estul, Scandinavia și, mai nou, Franța. Noi muncim să facem Republica Moldova mai independentă energetic față de ruși, dar în timpul ăsta Germania, Olanda și Austria devin tot mai dependente.

2. În apărarea rachetelor

Umblă vorba că la Deveselu va trebui să ne adunăm să rezistam în jurul rachetelor menite să ne apere de Iran, care între timp au ajuns motiv de război mondial. Rusia a cerut americanilor să le strângă dracu’ după ce o serie de oficiali ruși și români declară de ani de zile că ele sunt de fapt menite să ne luptăm cu rușii, în ciuda faptului ca s-a tot spus ca sunt orientate spre Orientul Mijlociu. Chestie de orientare.

3. Schengen contra Nord Stream

Carmen Dan a ajuns să fie președinta Consiliului UE JAI (să candidăm la recordurile Guinness cu chestia asta!), așa că o să pună intrarea României și Bulgariei în Schengen pe agendă ori de câte ori poate. Din păcate, triada Dragnea- Dăncila-Dan e complet lipsită de cel mai elementar machiavelism: ofereau Germaniei și Olandei să îi lase să se împrietenească în Marea Nordului cu rușii dacă ne lasă odată în Schengen.

Vă invităm să contribuiți cu sugestii și comentarii pentru topul aberațiilor pe care îl vom posta săptămâna viitoare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Aberațiile săptămânii

  1. comision comisie

    Olanda nu are nevoie de gaze rusesti deoarece le extrage alaturi de altii si din Marea Nordului cand vrea. Ea da gaze Germaniei… la suprapret – marog, la pretul pietei beneLUXului! Olanda avea un comert consistent cuRusia si relatii excelente – inainte sa doboare rusii avionul de pasageri – si investitii serioase prin Romania cea corupta.

    Reply
  2. Themega

    „plus șeful statului și pe sase luni și al Europei, Klaus Iohannis…”! „Seful statului” de geaba!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *