Romania Curată

A început procesul lui Ponta: ”Nu recunosc faptele!”

Victor Ponta s-a prezentat astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul în care este judecat alături de Dan Șova în celebrul dosar Turceni-Rovinari. Fostul premier le-a spus judecătorilor că nu recunoaşte faptele de care este acuzat, scrie Mediafax.

„Nu recunosc faptele şi vreau să dau o declaraţie”, a declarat Victor Ponta întrebat fiind de magistraţi dacă doreşte să apeleze la procedura simplificată prin care să recunoască faptele de care este acuzat.

Aceeaşi atitudine au avut-o şi celelalte persoane cercetate în dosar. Avocaţii din dosar au cerut judecătorilor readministarea probelor din dosar şi reaudierea tuturor martorilor. Instanţa supremă le-a pus în vedere avocaţilor şi procurorului de şedinţă ca până la următorul termen să formuleze cereri de probe noi.

De asemenea, judecătorii au pus în vedere reprezentanţilor Complexului Energetic Oltenia, care este parte civilă în cauză, să precizeze defalcat pretenţiile civile pentru fiecare contract şi act adiţional din dosar. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 5 aprilie, ședinţă la care va fi audiat Laurenţiu Ciurel, fost director al Complexului Energetic Oltenia.

După şedinţă, Victor Ponta a refuzat, ca şi la sosire să răspundă la întrebările jurnaliştilor, precizând „Poate într-o viaţă anterioară v-aş fi dat declaraţii”. La intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) fostul premier a fost apostrofat, câteva persoane strigând „Plagiatorul”.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “A început procesul lui Ponta: ”Nu recunosc faptele!”

  1. parker

    De ce nu este Ponta urmarit penal pt stergerea datoriei de sute de mii de euro a kazacilor care au cumparat rafinaria lui Patriciu? Sau pt alte fraude economice care au prejudiciat serios statul ,nu pt niste sume derizorii? Asa Ponta va reveni triumfal in politica inventand ” dosarul politic” Si chiar asta pare a fi.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *