Romania Curată

A început procesul de mărturie mincinoasă împotriva lui Tăriceanu. ”Nu sunt adeptul justiției făcute în stradă!”

Călin Popescu Tăriceanu a fost în această dimineață la sediul instanței supreme, în primul termen al procesului în care este acuzat de mărturie mincinoasă. Potrivit DNA, președintele Senatului ar fi mințit atunci când a declarat procurorilor că nu-i cunoaște pe inculpații din dosarul retrocedării fermei Băneasa și anume Prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Potrivit unor surse citate de News.ro, la acest prim termen au fost amânate procedurile de cameră preliminară pentru data de 20 septembrie, în urma unei cereri făcute de alt inculpat din acest dosar și anume Dorin Marian.

Tăriceanu a fost trimis în judecată, pe 7 iulie, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt trimişi în judecată Prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

Potrivit DNA, în 15 aprilie 2016, în cadrul anchetei privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Călin Popescu Tăriceanu, în declaraţia luată sub jurământ, „a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin această îngreunarea tragerii la răspundere penală a mai multor inculpaţi din dosar”.
La ieșirea de la Curtea Supremă, Tărcieanu nu a vrut să facă nicio declarație:  „Nu fac nicio declaraţie, nu sunt adeptul justiţiei făcute în stradă sau la televizor”.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “A început procesul de mărturie mincinoasă împotriva lui Tăriceanu. ”Nu sunt adeptul justiției făcute în stradă!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *