Romania Curată

A doua lovitură pentru Sereș: 4 ani de închisoare și în dosarul Hidroelectrica

Codruţ Sereş a fost condamnat astăzi definitiv în dosarul „Hidroelectrica” la patru ani de închisoare cu executare, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fostul ministru se află deja încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de patru ani și 8 luni în ”Dosarul privatizărilor strategice”.

Prima sentință în dosarul ”Hidroelectrica” a fost dată pe 31 martie 2014, dar Sereș a făcut recurs. În rechizitoriul DIICOT, se arată că fostul ministru împreună cu cei care făceau parte din conducerea Hidroelectrica respectiv pe Eugen Pena, fost director general, Victoria Geormaneanu, fost director economic, George Lavinius Asan, director furnizare, Nicolae Opris, fost sef Serviciu Marketing – Furnizare, Traian Oprea, director general, Georgeta Iosif, director economic au constituit o asociere infracțională pentru a prejudicia bugetul statului.

Concret, fosta echipă din conducerea Hidroelectrica SA, în cursul anului 2003, în contextul apariției fenomenului de secetă hidrologică pentru fluviul Dunărea și a prognozelor meteorologice privind situatia hidrologică pe râurile interioare, nu a invocat clauza de forta majora inserata in contractele de furnizare a energiei electrice, pana la normalizarea regimului hidrologic, si nici nu a luat masuri in vederea renegocierii preturilor, cu consecinta inregistrarii unei pierderi financiare considerabile de catre SC Hidroelectrica SA.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “A doua lovitură pentru Sereș: 4 ani de închisoare și în dosarul Hidroelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *