Romania Curată

A achitat prejudiciul și magistrații i-au scăzut pedeapsa. 2 ani și jumătate de închisoare pentru fondatoarea Siveco

După ce și-a recunoscut faptele și a achitat și prejudiciul de 7 milioane de euro, Irina Socol, președintele companiei IT Siveco România, a beneficiat de clemența judecătorilor. Curtea de Apel București a condamnat-o azi definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul de evaziune fiscală în care era acuzată.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au admis apelurile făcute de Parchet, de Irina Socol şi alte şase persoane la decizia iniţială a Tribunalului Bucureşti, din vara lui 2015. Astfel, magistraţii au desfinţat decizia iniţială a Tribunalului, în urma căreia Socol a primit 3 ani și jumătate de închisoare, iar după rejudecare au decis să o condamne pe fosta preşedintă a Siveco România la doi ani şi şase luni. Irina Socol va fi încarcerată astăzi.

Irina Socol a fost trimisă în judecată în noiembrie 2014, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzată că a pus bazele unui mecanism evazionist în care a angrenat firma pe care a înfiinţat-o, după atragerea mai multor complici, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Aurora Ecaterina Crusti, fost preşedinte comercial adjunct al Siveco România, Tiberiu Grabany, Dumitru Constantinescu, Valentina Gogu Mihai şi Nicolae Gogu Mihai. Aceştia doi din urmă au fost condamnaţi definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Aurora Ecaterina Crusti a primit doi ani şi şase luni cu executare, faţă de şase ani şi şase luni cât avea în primă instanţă. Grabany Tiberiu şi Dumitru Constantinescu au primit fiecare câte trei ani .


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “A achitat prejudiciul și magistrații i-au scăzut pedeapsa. 2 ani și jumătate de închisoare pentru fondatoarea Siveco

 1. medic

  cum a achitat prejudiciul ? prejudiciul programelor IT e imens si pe termen lung .
  Justitia prin pedepsele contradictorii isi demonstreaza/demoleaza rolul social !

  Reply
  • Liana

   A achitat prejudiciul real, nu cel eventual. Justitia lucreaza cu fapte, nu cu ipoteze. Mai lucreaza si cu gradul de constientizare a faptei, cu reeducare etc.
   Eu pot sa inteleg frustrarea noastra, a tuturor, impotriva celor ce au supt bani publici, insa rolul justitiei e sa pedepseasca pe fiecare in functie de fapta comisa, nu de ce I s-ar putea imputa.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *