Romania Curată

A 31-a victimă din clubul groazei a murit, la Spitalul de Arşi. Patronii de la Colectiv, puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Numărul persoanelor decedate ca urmare a incendiului din Clubul Colectiv din Capitală a ajuns în această după-amiază la 31. Potrivit unor surse medicale, persoana decedată este tânărul neidentificat care se afla la Spitalul de Arşi din Capitală.

Directorul medical al Spitalului Militar, Cristian Niţescu, spunea, luni, că în unitatea medicală există în continuare un pacient neidentificat şi că, potrivit unor informaţii, băiatul nu ar avea altă familie decât un frate plecat în străinătate. Tânărul era singura victimă neidentificată a tragediei din Clubul Colectiv.

În continuare alte zeci de răniţi se zbat între viaţă şi moarte la mai multe spitale din Bucureşti.  Circa 130 de oameni sunt încă internaţi, potrivit Mediafax: Spitalul Floreasca: 14, încă în stare extrem de gravă. Universitar: 9, în stare critică. Elias: 8 intubaţi, 5 în stare critică. Bagdasar: 18 în stare gravă. Spitalul de Arşi: 4 pacienţi în stare foarte gravă. Gr. Alexandrescu: 3, în stare critică.

Autorităţile avertizează că numărul morţilor ar putea creşte semnificativ. Cei trei asociaţi ai Clubului Colectiv – Alin George Anăstăsescu, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea – au fost duşi cu mandat de aducere la sediul Parchetului General şi au fost puşi oficial sub acuzare.

FOTO: evz.ro

FOTO: evz.ro

Potrivit unui comunicat al Parchetului general, cei trei asociaţi ai Clubului Colectiv au fost audiaţi în calitate de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie arată că echipe mixte formate din ofiţeri de poliţie, experţi criminalişti, specialişti pirotehnişti continuă cercetarea la faţa locului, precum şi audierea persoanelor în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc evenimentul din 30 octombrie 2015.

Iniţial, procurorii au anunţat că în acest caz s-a început urmărirea penală in rem pentru omor şi distrugere calificată. Aceste fapte sunt pedepsite de Codul Penal chiar şi cu 25 de ani de închisoare, în timp ce omorul din culpă este pedepsit cu maximum 7,6  ani de închisoare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “A 31-a victimă din clubul groazei a murit, la Spitalul de Arşi. Patronii de la Colectiv, puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *