Romania Curată

700 de deplasări cu antemergător! Procurorul general Tiberiu Niţu, pe urmele lui Oprea inclusiv la DNA?

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a fost convocat, miercuri, de ministrul Justiției, Raluca Prună, la sediul ministerului în legătură cu scandalul coloanelor oficiale folosite ilegal, în care este implicat și acesta. Prună a declarat, înaintea întrevederii, că ia în calcul inclusiv varianta revocării. După aproximativ o oră de discuții, Nițu a părăsit sediul Ministerului Justiției fără a face niciun fel de declarații pentru presă.

„Nu am făcut o analiză preliminară pe care să o pot comunica presei. Lucrez la acest lucru. Cred că și în privința domnului Nițu, ca în privința oricărui demnitar, rigoarea ne cere să discutăm cu această persoană. Nu exclud nicio variantă, există posbilitatea revocării, iau în calcul orice fel de instrument pe care îl am la dispoziție”, a spus Raluca Prună.

Procurorul general Tiberiu Nițu ar fi beneficiat de aproximativ 700 de deplasări însoțit de coloana oficială, din aprilie 2014 până în octombrie-noiembrie 2015, au declarat marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, media deplasărilor procurorului general ar fi de două pe zi. Una dintre cele două infracțiuni de abuz în serviciu de care este acuzat Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială.

Protocolul privind cooperarea în domeniul circulației rutiere, încheiat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost înregistrat pe 4 aprilie 2014 la Ministerul Afacerilor Interne, potrivit DNA. Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat la încheierea protocolului de ministrul Gabriel Oprea, documentul având ca obiect cooperarea dintre cele două instituții în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale poliției rutiere.

„În condițiile în care procurorul general nu era îndreptățit să beneficieze de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere potrivit prevederilor HG nr. 1391/2006, fapta ministrului a produs o vătămare a intereselor legitime și un prejudiciu material Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, precum și un folos necuvenit procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, arată DNA. Anchetatorii au mai constatat că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a adoptat, pe 3 iulie 2015, un plan-cadru care cuprinde o prezentare detaliată a modalității în care se desfășura activitatea de însoțire a demnitarilor pe raza municipiului București. „Din documentul menționat rezultă că singurii demnitari care beneficiau de însoțire permanentă erau președintele României și prim-ministrul dintre categoriile de persoane îndreptățite legal (președinții celor două Camere ale Parlamentului nu au solicitat), precum și ministrul de Interne și procurorul general, care au avut acces la acest privilegiu exclusiv ca urmare a modului în care ministrul Oprea Gabriel și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu”, menționează DNA.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “700 de deplasări cu antemergător! Procurorul general Tiberiu Niţu, pe urmele lui Oprea inclusiv la DNA?

 1. paul

  Tiberiu Nitu, conform propriei declaratii din postura de militar in trupele securitatii detasat la obiectivul TVR a executat foc impotriva „teroristilor” in ziua de 21 seara. Pe data de 21 seara a avut loc represiunea armata impotriva manifestantilor bucuresteni. Nimeni nu investigheaza acest aspect si cum a reusit acest individ sa acceada la functia de procuror general. Nimeni nu se intreaba daca inca mai este cadru activ al serviciilor de informatii si daca executa ordine in aceasta postura.

  Sa reamintesc faptul ca Dosarul Crimelor de la Revolutie a fost inchis de catre Inalta Curte de Casatie si Justiei si absolut nimeni in afara de rudele celor morti nu sufla nici macar o singura vorba despre acest act de acoperire a criminalilor din securitate, militie si armata.

  Reply
  • Benedek Nagy

   Trist, foarte trist ! Sângele celor peste o mie de morți strigă la ceruri, cer și vor cere câ există români și România, pedepsirea tuturor celor vinovați de crimă de omor.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *