Adrian Popescu

170 de milioane de euro in trei ani. O firma apropiata lui Liviu Dragnea detine monopolul asfaltarilor in Judetul Teleorman. Vezi lista contractelor

Poate cea mai norocoasa companie din tara e de gasit sudul tarii. Nu sunt multe corporatii care sa fi primit in intreaga tara contracte atat de valoroase precum aceasta mica firma din Teleorman.

Consiliul Judetean Teleorman, unde presedinte este pesedistul Liviu Dragnea, a acordat recent companiei Tel Drum SA un contract de 24 milioane lei (6 milioane euro), pentru intretinerea drumurilor din judet in urmatorii doi ani.

Tel Drum castiga cu regularitate toate contractele de asfaltare, intretinere drumuri, construire de scoli, alimentare cu apa a unor comune din Teleorman. Numai in ultimii trei ani valoarea contractelor castigate de Tel Drum se ridica la peste 700 milioane lei (aproximativ 170 milioane euro).

O singura data Tel Drum a iesit din tipar, cand a primit un contract atribuit de CJ Constanta, unde presedinte este Nicusor Constantinescu, colegul de partid cu Dragnea.

Tel Drum SA este controlata de Mugurel Sorin Gheorghies si Liviu Lucian Dobrescu care detin impreuna 88% din actiuni si de Marian Fiscuci cu 10 procente.

Potrivit ziarului Financiarul, Liviu Dragnea a fost acuzat in nenumarate randuri de legaturi stranse cu actionarii companiei.

Presa locala a relatat ca Tel Drum a fost in portofoliul CJ Teleorman, dar dupa ce Liviu Dragnea a ajuns, in 2001, presedinte al Consiliului Judetean, a fost privatizata la un pret mult subevaluat si, printr-un simulacru de proces de vanzare, firma a ajuns in proprietatea lui Marian Fiscuci, prietenul sau din copilarie.

Peste numai trei luni de la privatizare, Fiscuci vinde compania catre alte persoane, apropiate tot de Liviu Dragnea.

Romaniacurata.ro va prezinta contractele castigate de Tel Drum in ultimii trei ani. De mentionat este faptul ca multe din aceste contracte au fost atribuite fara licitatie, iar cand au fost organizate licitatii, Tel Drum a fost singurul ofertant.

In 2010

* Reparatii pod pe DN 6, peste raul Teleorman la Vitanesti – 1,2 milioane lei atribuit de CNADNR.
* Reabilitarea si modernizarea DJ 228 din judetul Constanta, contract de 30 milioane lei, acordat de Consiliul Judetean Constanta.
* Rreabilitare tronson DJ 612, Babaita – Orbeasca, CJ Teleorman, valoare 13 milioane lei.
* Reabilitare DJ 506 Cervenia Vitanesti – Babaita, CJ Teleorman, 59 milioane lei.
* Reparatie capitala pod pe DJ 612, peste paraul Clanita la Babaita, valoare 1,1 milioane lei, CJ Teleorman.
* Executie lucrari pentru alimentare cu apa a comunei Bogdana, 4 milioane lei; CJ Teleorman.
* Lucrari suplimentare reabilitarea barajelor aflate pe paraul Vijistea, in localitatile Vitanesti, Rasmiresti, Marzanesti, judetul Teleorman, 1,6 milioane lei, CJ teleorman.
* Lucrari suplimentare reabilitare DJ 543, valoare 2 milioane lei; CJ Teleorman.
* Lucrari de constructii pentru sediul si sala de sport a Clubului Sportiv Scolar Turnu Severin, 7,58 milioane lei.

In 2009

* Reabilitare DJ 701, in asociere cu Euroconstruct Trading SRl, contract atribuit de CJ Teleorman in valoare de 107 milioane lei.
* Alimentare cu apa in comuna Segarcea Vale, 4 milioane lei, CJ Teleorman.
* Ranforsare, consolidare pe DN 61, CNADNR, valoare 5,8 milioane lei.
* Alimentare cu apa in comuna Calinesti, CJ Teleorman, 3,6 milioane lei.
* Lucrari si servicii de intretinere multianuala iarna si vara 2009-2012 pentru drumurile judetene din Teleorman, 104 milioane lei, CJ Teleorman.
* Proiectarea si executie pentru reabilitare DJ 611 din judetul Teleorman, 15 milioane lei, CJ Teleorman.
* Proiectarea si executia lucrarilor pentru reabilitare DJ 506A, 11 milioane leiReabilitare DJ 612 A Balta Sarata Plopii Slavitesti, valoare 13 milioane lei
* Reabilitare DJ 506 Negreni-Tatarastii de Jos, CJ Teleorman, 8,8 milioane lei.
* Proiectarea si executia lucrarilor la reabilitare DJ 601F Albesti – Mavrodin, 14 milioane lei, CJ Teleorman.
* Reabilitare DJ 543 , limita judetului Teleorman cu judetul Olt (Prundu-Lunca), 4 milioane lei, CJ Teleorman.
* Reabilitare DJ 504B (Trivalea Mosteni –Talpa), valoare 6,6 milioane lei, CJ Teleorman.
* Reabilitare DJ 601F (Cosoteni – Albesti), CJ Teleorman, valoare 14 milioane lei.
* Reabilitarea barajelor aflate pe paraul Vijistea, in localitatile Vitanesti, Rasmiresti, Mirzanesti, judetul Teleorman, 2,7 milioane lei, CJ Teleorman.
* Achizitie zovor asfaltic (strat de uzura) strada Dunarii, din orasul Alexandria, valoare 2,8 milioane lei.
* Proiectarea si executia lucrari privind reabilitare DJ 612 B Satu Vechi (DJ 612 A) Dracsenei Beuca- Dobrotesti, valoare 40,7 milioane lei, CJ Teleorman.

In 2008

* Ranforsare, consolidare pe DN 61 din judetul Teleorman, contract atribuit de CNADNR, 32 milioane lei.
* Inchiriere mijloace de mecanizare (utilaje) si mijloace de transport, achizitionare de materiale chimice si antiderapante, carburanti si lubrifianti pentru activitatea de prevenirea si combaterea inzapezirii drumurilor judetene si personalul deservent ce urmeaza sa participe la actiuni specifice activitatii, pentru iarna 2008-2009, valoare 9,5 milioane lei, CJ Teleorman.
* Executie lucrari suplimentare pentru reabilitare DJ 504B Draganesti de Vede-Sfintesti, valoare 1,3 milioane lei, CJ Teleorman.
* Proiectarea si executia lucrarilor pentru reabilitare DJ 503, limita jud.Giurgiu – Draganesti Vlasca, 4,6 milioane lei, CJ Teleorman.
* Lucrari de proiectare si executare sistem rutier str, Cuza -Voda si retea apa canalizare tronson str.1 Mai – str. Tineretului, orasul Zimnicea, valoare 1,7 milioane lei.
* Lucrari de construire campus scolar pentru Liceul Teoretic, orasul Zimnicea, valoare 23 milioane lei.
* Inchiriere autoutilaje si echipamente de deszapezire, aprovizionarea cu nisip si clorura de calciu, transportul aferent acestora, inchirierea de personal muncitor pentru activitatea de deszapezire pentru SDN Alexandria, valoare 96 milioane lei, contract atribuit de CNADNR

Citeste si despre: Liviu Dragnea, Teleorman, CNADNR, Alexandria, Zimnicea.


Articole cu aceeasi tema:
Baronul Liviu Dragnea, propus pentru Ministerul de Interne
Liviu Dragnea, baronul de Teleorman, este urmarit penal
Anca Boagiu ii scapa pe regii asfaltului de tronsonul de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti. Dorinel Umbrarescu se poate ocupa linistit de autostrada Timisoara-Lugoj


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “170 de milioane de euro in trei ani. O firma apropiata lui Liviu Dragnea detine monopolul asfaltarilor in Judetul Teleorman. Vezi lista contractelor

 1. val

  Cam asa este peste tot. Tara noastra este in mana lichelelor. A unor oameni care nu se pot ridica la nivelul intelegerii a ceeace inseamna sa pui interesul public deasupra poftei de bani, ca a fi demnitar insemna mai ales obligatii si nu profit.
  Asa ne trebuie daca ne-am dat soarta pe mana celor obisnuiti sa se infrupte din averea publica inca din comunism.
  Este bine ca le descoperim hotiile si ca le publicam. Dar nu este suficient

  Reply
 2. cornel

  Personal mai sunt interesat de o componenta, este vorba de calitatea lucrariilor. Aici, la calitate sa facem analiza mult mai serios. 170 mil. euro, a fost suma platita din banul public, presupun ca este departe de suma castigata net de aceasta firma apropiata de dragnea, din suma se scad cheltuielile cu salariile, materiale, tva, eventuale subcantractarii, samd. Sa fim impartiali , credibilii, in tot ce se publica aici. Nu am nici o simpatie psd/dragnea/tel-drum, etc. Important in demers, este respectul ptr. adevar, de vazut ca basescu a castigat pedaland energic pe dreptate/adevar, slogan de campanie, cu toate ca erau semnale indubitabile de contrariu. Aceasta este ideia.

  Reply
 3. un derbedeu

  numai are rost sa comentam, ca oricum acesti baieti prospera in mod exponential si sfideaza cu multa obraznicie cetateanul de rand. Tara noastra este prea manelizata ca sa poata sa aduca oameni de valoare si onesti, acolo sus. Averea lui Dragnea este un Aro, si-un apartament in Turnu, DUPA CUM A SPUS DANSUL, INTR-O EMISIUNE CU DOMNUL TATULICI ,PRIN 2007 PARCA! Este un fel de Dinu Paturica actualizat si setat sa sifoneze mult mai multi bani decat i-si poate imagina omul de rand (plebea pentru el!). In concluzie el ramane pentru mine un vanator de interese personale si un oportunist rapace in ceea ce priveste banul public! va multumesc!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *