Romania Curată

18.000 de semnături împotriva dezincriminării abuzului în serviciu. CCR urmează să se pronunțe mâine

Aproape 15.000 de UPDATE: Peste 18.000 cetățeni au semnat, în mai puțin de o săptămână, petiția lansată pe platforma de-clic.ro, prin care se solicită Curții Constituționale a României (CCR) să nu dezincrimineze abuzul în serviciu.

 

”Ieri dimineață (luni – n. RC) am trimis prin fax și e-mail o înștiințare către CCR prin care i-am anunțat că i-am petiționat și sunt mii de cetățeni care așteaptă un răspuns.”, se arată într-un mesaj al inițiatorilor petiției.

”Curtea Constituţională urmează să se pronunţe mâine, 15 iunie asupra excepţiei de neconstituţionalitate a articolului din Codul penal referitor la abuzul în serviciu, excepţie ridicată de fosta şefă DIICOT Alina Bica, care a fost trimisă în judecată într-un dosar de corupţie.

Nu-i lăsăm să scape! Vrei să ne ajuți sa transmitem mai departe mesajul prin trimiterea acestui link către prietenii tăi?”, mai scrie în mesajul echipei de-clic.ro.

Elena Udrea, Gabriel Oprea, Nicuşor Constantinescu, Radu Mazare, Gheorghe Nichita, Andrei Chiliman, Cristian Popescu Piedone, Marian Vanghelie s-ar număra printre cei care ar putea scăpa de pușcărie dacă abuzul în serviciu ar fi dezincriminat.

***

Semnează aici (click) petiția prin care i se solicită CCR să nu dezincrimineze abuzul în serviciu

Citește aici și de ce spune DNA că peste 900 de inculpați ar putea scăpa de închisoare dacă se dezincriminează abuzul în serviciu


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “18.000 de semnături împotriva dezincriminării abuzului în serviciu. CCR urmează să se pronunțe mâine

 1. Nelu Stiuca

  C.C.R. este dupa 1989 o structura (nu autoritate judiciara) de sorgine politica tinand cont de modul de numire a membrilor sai. Este lipsita de elite si somitati in domeniul judiciar. UNII MEMBRII AU AVUT PROBLEME MORALE, DE INTEGRITATE SI DE DISCERNAMNT. CORUPTIA DIN JUSTITIE este dovedita de negocierea de catre JUDECATORI a pedepsei si a celeritatii solutionarii dosarelor. De creerea unor clanuri care, zadarnicesc infaptuirea actului de justitie prin sustragerea, ascunderea, substituirea sau distrugerea probelor si gestionarea jocurile de interese realizate in combinatie de catre judecatori grefieri, avocati, notari publici, politisti, procurori, experti, persoane din structurile de informatii si oameni politici. DE crearea unor proceduri judiciare cu continut confuz, echivoc, care faciliteaza emiterea de speculatii in favoarea infractorilor sau faptuitorilor. “Persoana care ajuta un hot la savarsirea de infractiuni, se numeste COMPLICE si este pedepsit pentru asta. Daca o alta persoana ajuta acelasi hot dupa ce a savarsit fapta, la ascunderea adevarului se numeste AVOCAT si este platit pentru asta » ceea ce constituie o mare aberatie sau CIUDATENIE JUDICIARA”. Populatia Romaniei in stadiul in care se afla dupa 26 de ani de la evenimentele din 1989 ARE NEVOIE MARE DE DREPTATE “ca necesitate sociala obiectiva” si nu de justitie ca sistem de drept ce functioneaza ca o platforma de aranjamente ale intereselor clasei politice dominante. Laura Codruța Kovesi TREBUIE SUSTINUTA PUBLIC de catre cei care vor sa salveze Ro. IN MOD OBIECTIV SAU JUSTIFICAT NU I SE POATE IMPUTA SAU REPROSA NIMIC CARE SA-I REDUCA DIN DEMNITATE SI VALOAREA PROFESIONALA. CEI CARE O DENIGREAZA FAC PARTE DIN MAFIA CARE A CAPTURAT RO DUPA 1989 SI AI CAREI MEMBRI SE TEM DE CATUSE.
  In UE sunt 12 state in care se face inchisoare pentru abuz in serviciu printre care Germania, Franta, Italia, Spania, etc.
  DEZINCRIMINAREA ABUZULUI IN SERVICIU PE MAIDANUL DAMBOVITEANA AR INSEMNA fara dubii INSTALARE ANARHIEI, DICTATURII PLURALISTE, A DESPOTISMULUI SI A FEUDALISMULUI PRIMITIV.
  DOAMNE NU NE LASA FARA SPERANTA!

  Reply
 2. Adrian

  Abuzul în serviciu e unilateral și punctual. În această măsură, ar fi de discutat la CCR. Ceea ce s-ar dori, în realitate, de către acești infractori, este ca prin decizia CCR să se „acopere de hârtii” în fața instanțelor „ordinare”, când, în realitate, au acționat în grup și, cel mai adesea, în formă continuată.

  CCR ar fi cazul să respingă cererea ca inadmisibilă, tocmai pentru acest motiv că sesizarea nu are legătură cu procesul din fața instanțelor „ordinare”.

  Reply
 3. geo

  ar fi interesant de aflat cati angajati din Romania sunt in serviciu public.
  angajatul unei firme private care a concesionat efectuarea unor servicii publice este in serviciu public?!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *