Adrian Popescu

14 februarie – Marș împotriva poluării din Capitală

Mișcarea Fridays For Future România, împreună cu Climate Strike România, vă invită vineri, 14 februarie, de la ora 17.00, la marșul ”Aer curat, nu plămân intoxicat!”. Activiștii de mediu cer Primăriei Capitalei și Ministerului Mediului să acționeze urgent pentru a reduce poluarea aerului din orașe.

Acțiunea de protest vine pe fondul creșterii alarmante a poluării în marile orașe, combinată cu datele insuficiente transmise de autorități, în privința calității aerului. Toți cetățenii sunt așteptați la marș, pentru a transmite un mesaj clar autorităților: vrem rezolvarea problemei poluării și cerem măsuri urgente. Sursa.

Organizatorii solicită autorităților transport durabil (flotă de autobuze 100% electrice, piste de biciclete și dezvoltarea infrastructurii pentru pietoni), spații verzi și monitorizarea adecvată a calității aerului, acestea fiind doar câteva dintre soluțiile cerute autorităților.

”Avem nevoie de măsuri care să îmbunătățească rapid calitatea aerului pe care îl respirăm. Promisiunile nu ne fac mai sănătoși. Studiile Organizației Mondiale a Sănătății dovedesc faptul că poluarea este responsabilă nu doar pentru boli pulmonare, ci și pentru accidente vasculare cerebrale și boli cardiace. Avem dreptul la un viitor sănătos, ne dorim să creștem într-un mediu curat, în momentul ăsta ne este teamă să ieșim pe stradă și privim spre viitor cu multă incertitudine.”, a declarat Mădălina Scarlat, membră Fridays For Future România.

București, Brașov și Iași sunt deja sub monitorizarea Comisiei Europene, pentru că planurile de măsuri împotriva poluării nu au fost respectate, iar poluarea depășește constant normele europene.

Marșul va începe de la Piața Unirii și se va desfășura pe Bulevardul Unirii, până la Ministerul Mediului. Marșul este susținut de WWF România, Comunitatea Declic, Corupția Ucide și Ești din Sectorul 5, dacă.

Pentru mai multe detalii, aici e link-ul către eveniment.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “14 februarie – Marș împotriva poluării din Capitală

  1. marius

    fabricile de ciment care intoxica toata tara plus elcen ul SRIst arzind deseuri toxice aduse cu ajutorul securistilor nostri din toata europa occidentala nu se afla in proprietatea primariei ci a megacorporatiilor occidentale plus participarea Securitatii autohtone… deci facem miting electoral impotriva madamei Firea sau ceva serios care sa includa pe traseu si ambasadele franceza, italiana, olandeza plus sediul mizerabil al SRI?!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *