Romania Curată

Victorie pentru mediu. Hornbach încheie colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, pe motiv că nu oferă garanții că lemnul vândut provine dintr-o silvicultură responsabilă

Unul din cei mai mari retaileri de produse de bricolaj din România a decis să încheie colaboarea cu controversata companiei austriacă Holzindustrie Schweighofer, deoarece nu oferă garanții că lemnul provine din păduri exploatate responsabil. Decizia Hornbach vine după ce în luna iulie Agent Green împreună cu România Curată (aici și aici) au sesizat că mai multe lanțuri de retail din România comercializau produse din lemn ale companiei Holzindustrie Schweighofer etichetate cu mențiunea ”lemn din păduri europene exploatate judicious), când în realitate s-a dovedit că certificatul de sustenabilitate din spatele etichetelor fusese obținut în mod dubios. Această victorie este una comună, a activiștilor de mediu și a iubitorilor de natură, care au rezonat cu semnalele de alarmă trase de Agent Green (aici) și România Curată (aici).

Iată declarația lui Mugurel-Horia Rusu, directorul general al lanțului de bricolaj Hornbach România: ”Începand cu luna ianuarie, Hornbach înceteaza colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer în ceea ce privește comercializarea lemnului de construcții și a celui rindeluit, o gamă largă de produse pentru care s-a ales deja un furnizor nou… Ținem ca furnizorii și partenerii noștri de afaceri să respecte principiile unei silviculturi responsabile… Compania se asigură că toate materialele lemnoase și produsele din lemn provin din silvicultură sustenabilă”.

Citiți aici comunicatul integral al companiei Hornbach prin care anunță încetarea colaborării cu Holzindustrie Schweighofer, companie care de-a lungul timpului a semnat cu WWF și Greenpeace mai multe angajamente privind respectarea și protejarea mediului înconjurător.

 

Notă: Redactarea și publicarea articolului s-a realizat din Proiectul “Să facem împreună legi pentru natură!”, derulat de Federația Coaliția Natura 2000 România în parteneriat cu Societatea Academică Română și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Acest articol nu reflectă neapărat poziția oficială a guvernului elvețian. Responsabilitatea pentru conținutul acestuia este asumată de redacția România Curată. 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Victorie pentru mediu. Hornbach încheie colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, pe motiv că nu oferă garanții că lemnul vândut provine dintr-o silvicultură responsabilă

 1. gheorghe dumitru

  Da, sigur, e maaare victorie. Nu contează ca Hornbach nu mai vinde brichete de rumeguș si lemn de foc, si ca umbla oamenii ca bezmeticii in mijlocul iernii dupa lemne de foc. In primul si primul rand sa fie ‘judicios’… Aerienilor….

  Reply
 2. Cris

  Daca ati sti ce rau ati facut cetatenilor acestei tari care se incalzesc cu lemne,va-ti cere scuze pentru asta?Pling copii de frig deoarece nu au lemne pentru incalzire.Din dorinta de ai proteja pe citiva favorizati ai taierilor de paduri,ati creat un haos generalizat,din care au iesit in pierdere cetatenii obisnuiti.

  Reply
 3. Dan

  Bravo activiștilor , bravo romanilor , trebuie continuat pana la victoria finala , oprirea activității de exploatare forestieră si scoaterea in afara legii a producției de drujbe. Abia atunci veți putea sta cu o scobitoare de plastic in dinti in fata magazinelor de profil întrebându-va ca prostii de ce s-a triplat prețul la orice lemnisor , de ce trebuie sa va întoarceți la linoleum , si de ce jumătate din populația țării moare de frig in timp ce 400 000 de locuri de munca s-au volatilizat împreuna cu 5-6 procente din PIB-ul țării . Fiți uniți , prostia coagulează energii nebănuite si nu are frontiere !!!!

  Reply
  • sorin

   Esti exemplul perfect al Exemplarului numit Prosto-fudul” . Sigur ai prefera sa te incalzesti acum dar iarna viitoare cand nu o sa mai fie material lemnos sa dai din buze ca nu te ajuta statul. Sa nu mai mentionez bocetele in urma calamitatilor naturale cauzate tot de defrisarile masive si ilegale pe care le sustii …si nu in ultimul rand cand copii ti-or fi bolnavi de diverse afectiuni pulmonare datorate poluarii sa strigi la tv ca medicii din Romania nu fac nimic sa te ajute. Cu oameni ca voi ne meritam soarta domle!!!!

   Reply
 4. Robert

  F bine.respect Hornbach!inainte nu se fura lemn pt ca nu avea cine sa-l cumpere.Dar jigodiile de la Schweig cumpara lemn furat fiind un sponsor al hotilor de lemne.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *