Gabriel Bejan

Scandalul Tăriceanu a trecut, coada din Pipera a rămas. Mai interesează pe cineva ce se întâmplă la Direcția de Permise Auto?

Săptămâna trecută s-a zguduit internetul de revoltă că președintele Senatului a intrat pe ușa din spate la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor din Pipera, în timp ce o mie de oameni așteptau la coadă. Pe bună dreptate, Tăriceanu a fost blamat pentru că și-a folosit funcția pentru a-și schimba peste rând permisul auto, în timp ce oamenii obișnuiți și-au pierdut mai multe ore din viață pentru o problemă similară.

În timp ce opinia publică și instituțiile s-au concentrat pe mitocănia fostului premier, care s-a ales și cu plângere penală, nimeni din administrație nu a părut deranjat de miile de oameni care sunt nevoiți să stea la coadă în fața sediului DRPCIV. O instituție care, în mod evident, nu mai face față numărului mare de oameni care au nevoie de serviciile acesteia. (Mi-am exprimat aici un punct de vedere pe subiect).

Că lucrurile stau exact așa, o dovedește și faptul că scandalul s-a stins între timp, dar cozile din Pipera au rămas la fel de mari. Aveți mai jos fotografiile și comentariul, postate pe Facebook în această dimineață de Paul Stencoane, un cetățean care a vrut să-și înmatriculeze mașina.

Foto: Paul Stencoane

Foto: Paul Stencoane

”A fost simplu la înmatriculări auto la Pipera, m-am așezat la coadă la ora 7.00 și am numărat până la 11… ora 11, că atunci mi-a venit rândul.
În rest, numerele de înmatriculare, peste o săptămână. Am căutat un loc liber rezervat pentru vreun șef din instituție, să las mașina vreo 7 zile pe locul lui cu bilețel „Aștept numerele de înmatriculare”, dar niciunul liber, se pare că sunt toți la treabă. Nu s-ar zice”, a scris pe Facebook Paul Stencoane.

Foto: Paul Stencoane

Foto: Paul Stencoane

”Cozile din poze erau comune (înmatriculări, pașapoarte, permise), iar la ora 8, când a început programul, ne-am împărțit la ghișeele aferente. Dar tot au fost cozi imense la fiecare ghișeu în parte”, mi-a explicat Paul, care a fost chemat abia peste o săptămână pentru a-și ridica noile numere de înmatriculare.

Deci iată o problemă de rezolvat pentru ministrul de Interne, Petre Tobă. Întrebarea este însă: îi pasă cuiva de oamenii care stau la coadă la DRPCIV?

 

 


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Scandalul Tăriceanu a trecut, coada din Pipera a rămas. Mai interesează pe cineva ce se întâmplă la Direcția de Permise Auto?

  1. ruxi

    Toba si toti dinaintea lui se fac vinovati. Acesta structura tine de prefecturi, e un serviciu civil iar inauntru sunt numai militieni pusi pe ciubucuri si puturosi! Nu mai zic cate hartii trebuie sa dpui pentru a obtine un talon!
    Acesta structura trebuie sa plce imediat din MAI, sa fie asa cum este si in UE unde nu apare nici un militian in aceasta activitate!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *