Lucian Davidescu

Ponta scufundă 1.000 Km de autostradă în Marea Neagră

Premierul Victor Ponta dă semne că nu intenţionează să fructifice oportunitatea pe care România o are anul acesta, de-a alinia redevenţele pentru petrol şi gaze la standarde internaţionale, după ce expiră îngheţul negociat la privatizarea Petrom, în 2004.

Compania a fost vândută la pachet cu unele dintre cele mai mici redevenţe din lume, garantate prin lege timp de zece ani. În acest timp a obţinut profituri spectaculoase din activitatea de extracţie – ajungând şi la 1 miliard de euro pe an. În schimb, statul a încasat redevenţe anuale sub 200 de milioane de euro, împărţite aproximativ egal între petrol şi gaze.

Deşi păgubos, contractul din 2004 a avut ca explicaţie – managementul prost al Petrom anterior privatizării şi nevoia de modernizare, iar ca efect – obţinerea unui preţ de vânzare ceva mai bun. Acum nu există nici măcar aceste avantaje. Continuarea pe riscograma.ro

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Ponta scufundă 1.000 Km de autostradă în Marea Neagră

 1. NEAMTUL

  Pai cum sa alinieze redeventa la petrol si gaze la standarde internationale sau ca in Norvegia, cand gruparile infractionale de crima organizata numite partide FURA avutia nationala doar in folosul lor nu si al tarii. Energia electica din care cea obtinuta pe cale hidro trebuia distribuita gratis pt consumul casnic asa cum se mai intampla in tarile civilizate si conduse de oameni adevarati si nu de oligofreni sau retardati pt ca EA se obtine aproape moca.

  Reply
 2. Andreea

  Mai trist este faptul ca oricine in locul lui VP ar face la fel – eu nu cred ca exista diferente in materie de redevente intre el si MRU, de ex. Stanga = dreapta (cu toate ghilimelele de rigoare).

  Reply
 3. Iulian Boia

  Foarte buna analiza realizata, eu unul va multumesc ca atrageti atentia asupra acestor aspecte. E o miza foarte mare in joc si cred ca ar trebui mult mai multe dezbateri pe tema asta in spatiul public! Aveti idee cum facem asta??

  Reply
 4. Petrolist

  Ce viziune sa mai astepti de la actuala clasa politica?…au vandut resursele subsolului pe nimic,resursa umana pe nimic,nu supravegheaza si nu impun aplicarea aplicarea Codului Muncii de catre acesti austrieci a caror metoda de a ne exploata zacamitele poarta denumirea de jaf national si dupa toate acestea nici…redeventa nu poate creste prea mult!…Atat timp cat familiile si copii lor sunt asigurate pe vecie de pe urma acestor „privatizari” si atat timp cat nimeni nu-i aduna de pe unde sunt sa infunde puscaria cu ei, nimic nu se va schimba in Romania!…petrolistii romani de pe Marea Neagra sunt greva japoneza pe termen nelimitat pentru abuzurile comise de ani de zile asupra lor de catre OMV!…NICI PRESA SI NICI TELEVIZIUNILE NU SE GRABESC SA INFORMEZE ASUPRA MOTIVELOR REALE DE PROTEST! …Infractorul Liviu Luca (dosar 12095/299/2009 jud. S1 Buc.) se plimba liber si negociaza CCM-ul petrolistilor romani aduncandu-i la statut de sclav in proria lor tara.De ce?…cine va avea curiozitatea sa vada macar numarul contestatarilor in acest dosar, va intelege fara indoiala directia pe care au mers banii praduiti de la petrolisti ,cam cui i s-au sponsorizat alegerile si de Ponta vrea redeventa mica si de ce Luca nu-i in puscarie si chiar si de ce unele instantecurti de apel din judete diferite dau solutii contrare pe aceeasi speta in dosare prin care angajatii OMV din Romania(transformata de austrieci in Tara lui Andrei) isi cer drepturile conform legislatiei romane a muncii in vigoare!…Aceasta companie in viziunea politicului,a sindicatului galben infiintat de cardasia OMV- Luca,a institutiilor statului(ITM Bucuresti,Ministerul Muncii, ANRM)a unei parti a justitiei pentru care OMV este libera sa nu respecte legea romana a muncii si dupa cum se vede…a Primului Ministru al tarii, este libera sa faca ce vrea in tara asta!…Vede cineva?…Aude cineva?”Unde esti TU Tepes Doamne,ca punand mana pe ei,sa-i imparti in 2 cete In smintiti si in…misei!Si in 2 temniti large cu de-a sila sa-i aduni,sa dai foc la puscarie si la…casa de nebuni!”

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *